Dieta potrivita, in functie de personalitate

Ca sa fie eficienta, o dieta trebuie sa se potriveasca cu stilul tau de a fi. Fiecare persoana are propria ei morfologie, metabolismul difera de la om la om ...
Ca sa fie eficienta,  o dieta trebuie sa se potriveasca cu stilul tau de a fi. Fiecare persoana are propria ei morfologie, metabolismul difera de la om la om, iar la toate acestea se adauga diferentele de personalitate. Aceasta este una din explicatiile stiintifice ale faptului ca dieta potrivita pentru o persoana, nu este deloc eficienta pentru o alta.

Jean-Michel Cohen, medic dietetician si nutritionist, sustie ca reusita unei diete depinde de mai multi factori, unul dintre cei mai importanti fiind acela al corelarii stilului de viata cu dieta.

Fiecare cu dieta lui


Cohen spune ca dieta nu trebuie sa fie un chin, pentru ca, in acest caz, dorinta de a renunta la regim este foarte mare. De aceea, trebuie sa existe o corelare intre stilul de viata, personalitate si principalele reguli ale dietei.
Unei persoane care este dependenta de dulciuri, nu i se poate cere sa le excluda complet, pentru ca stresul provocat va duce la abandonarea dietei. La fel, un sportiv, va avea o dieta speciala, adaptata la nevoi, obienctive si la programul zilnic”, explica Jean-Michel Cohen.

Diete pentru mancacioase


Daca esti obisnuita sa mananci mult, cele mai bune diete sunt cele disociate, bazate pe proteine. Opteaza pentru diete care nu iti restrictioneaza cantitatea de hrana sau pentru cele care impun un regim bazat pe alimente foarte satioase.
Dieta Dukan este una dintre ele. O alta varinata ar fi dieta Montignac care a fost dezvoltata si conceputa exact pentru gurmanzi.


Regula este aceea de a manca acelasi fel de mancare, format din lipide, glucide sau proteine, pe principiul regimului disociat. Celor care pot face cat de cat fata restrictiilor, dar care nu rezista sa manance ceea ce isi doresc, le este recomandata dieta Weight-Watchers, care are ca unica regula respectarea unui anumit numar de calorii zilnic.
 

Diete pentru sportive


Daca esti una dintre cele care fac miscare constat, atunci cele mai bune diete sunt: dieta proteica, care sustine, in plus, si masa musculara. Recomandat este si un regim cu multe fibre, pentru ca scad senzatia de foame si iti asigura necesarul de energie de care organismul tau are nevoie, ca sa sustina efortul fizic.

 

Diete pentru dependentele de dulciuri


Problema este destul de complicata, pentru ca dulciurile nu sunt incluse in nicio dieta. O solutie de compromis ar fi dieta Weight-Watchers, dar trebuie sa fii foarte atenta, pentru ca dulciurile trebuie sa reprezinte doar maxim 30% din aportul de calorii al unei zile. Dieta cu fructe si legume ar fi a doua solutie, daca accepti ca si fructele pot fi incluse in categoria “dulciuri”.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Eco pe 27 Aug 2011, 13:40
    Produse cu IG scazut

    Produse aprobate Michel Montignac http://www.montignacshop.ro/pages/produse-cat-2

    0
    0

  • Otilia Ignat pe 28 Apr 2010, 13:49
    @rtcxddf

    Dulciurile sunt o mare problema. Nu cred ca exista o dieta care sa le contina. Nevoia de dulce are insa multiple cauze, printre care o carenta de crom, sau unele probleme de metabolism. Parerea, sfatul si rugamintea mea este sa mergi la doctor, eventual un nutritonist, singurul care iti poate da sfaturi competente care sa aiba efect sigur. Succes! Si astept vesti!

    0
    0

  • rtcxddf pe 27 Apr 2010, 20:56
    dieta pt depenendentele de dulciuri

    interesant subiectul. poate e adevarat c e a spus nutritionistul, dar eu am perioade in care am nevoie de dulciuri.si inainte nu am fost plinuta, chiar daca mancam tot ce pofteam, dar dupa sarcina am ramas cu vreo 20 kg in plus. mancam f. mult si eram f. dependenta de dulce, facand si crize de hipoglicemie (in forme usoare, dar vizibile).acum mananc mai putin si fac miscare de 3-4 ori pe saptamana, dar ma-r interesa o dieta in care sunt permise dulciurile.astept sugestii! :*

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod