Dietă: Meniul pentru o zi care te ajută să nu mai fii balonată

Alimentele sănătoase şi exerciţiile fizice efectuate dimineaţa sunt cele mai bune arme pentru a preveni simptomele supărătoare.
Cu ajutorul câtorva schimbări în alimentaţia ta poţi să scapi de balonare. Este important să fii atentă la alimentele care te balonează şi la asocierile alimentare care îţi fac rău pentru a le evita. Însă, dacă ai un regim alimentar sănătos şi cumpătat, nu vei mai întâmpina această problemă supărătoare.

Iată câteva reguli care te pot ajuta sa nu mai fii balonată:


1. Consumă alimente anti-balonare


Ideal este să consumi doar alimente care se digeră foarte repede şi prin urmare nu vor sta mult timp în intestin. Evitând alimentele bogate în zahăr rafinat şi făină albă şi optând în schimb pentru proteine de calitate, cereale integrale, rădăcinoase, legume şi fructe (precum banane, căpşuni, citrice) poţi să te asiguri că ai o alimentaţie sănătoasă.
Consumă cât mai multe legume la abur, deoarece aceste se digeră mai repede decât cele crude, însă le poţi asocia cu verdeţuri care datorită enzimelor stimulează digestia.

Un alt sfat care previne balonarea este acela de a evita consumul exagerat de sare care reţine apa în corp.  


2. Începe dimineaţa cu sport


Chiar şi câteva exerciţii efectuate dimineaţa la trezire pot să stimuleze metabolismul şi să te scape de senzaţia neplăcută de balonare. De asemenea, începând ziua cum trebuie vei fi tentată să faci alegeri mai sănătoase şi la mesele principale, evitând astfel riscul de a face excese culinare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod