ou

Dieta cu ouă. Cât de sănătoasă este?

Ouăle sunt bogate în proteine, vitamine, minerale şi grăsimi sănătoase


Fiind un regim sever hipocaloric si hipoglucidic exista riscul aparitiei simptomatologiei hipoglicemiante, ameteli, dureri de cap, slabiciune musculara. Totodata restricitia calorica nu permite efectuarea de exercitii fizice.

O alimentatie sanatoasa presupune consumarea alimentelor din toate categoriile de produse, in cantitati mici, distribuite echilibrat in 5 mese, 3 mese principale si 2 gustari.

Recomand consumul produselor lactate cu continut scazut in grasimi, oua, de preferat  albusul de ou.

Este important sa includem in alimentatie legume care aduc un aport de fibre si vitamine necesare pentru o buna functionare a organismului repartizate echilibrat la mesele principale.

Recomand cu precadere consumul de legume verzi, deoarece au un continut ridicat de fibre si sarac in carbohidrati.
Ca surse de proteina animala recomand produsele din carne alba sau rosie slaba care pot fi consumate la orice masa. Fructele pot fi consumate la micul dejun sau gustarea de dimineata si evitate in a doua parte a zilei.



Atentia pentru care o acordam alimentatiei se reflecta in starea noastra de sanatate. Nu trebuie sa recurgem la diete restrictive si exagerate prin consumul unui singur produs aliemntar, deoarece privam organsimul de ceilalti nutrienti si crestem riscul aparitiei de afectiuni si dereglari metabolice. Recomand un stil de viata echilibrat, cu o dieta variata si consumul de alimente din toate categoriile.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod