Dieta Beverly Hills: pro sau contra?

Exemplu de meniu Beverly Hills In primele zece zile se urmeaza o dieta pe baza de fructe. Trebuie sa lasi intotdeauna un interval de minim doua ore intre un fruct si altul. Programul poate incepe cu un meniu de tipul:

Ziua 1

Mic-dejun: ananas
Pranz: ananas
Cina: 2 banane

Ziua 2

Mic-dejun: prune
Pranz: capsune
Cina: mango
 
Ziua 3

Mic-dejun: papaia
Pranz: ananas
Cina: papaia

In celelalte zile pana la sfarsitul dietei (care tine 5 saptamani), se continua cu fructele si se introduc in meniu si alte alimente, precum salatele sau carnea slaba la gratar, respectandu-se combinatiile descrise de autoarea dietei.

Avantaje: Potrivit specialistului, "atat necombinarea proteinelor cu glucidele la aceeasi masa, cat si consumul de fructe ca o masa separata pot accelera scaderea ponderala. Benefice sunt limitarea consumului de aditivi alimentari sau eliminarea bauturilor carbogazoase, a margarinei".

Dezavantaje: "Dieta nu asigura echilibrul nutritional, cantitativ sau calitativ, nu presupune un program regulat de mese sau un plan de mentinere a scaderii ponderale", este de parere Dr. Mihaela Gologan. "Datorita incurajarii consumului unor alimente in cantitati nelimitate, nu promoveaza scaderea ponderala prin reducerea grasimii corporale. Pierderea in greutate  survine in special datorita scaderii apetitului in urma disocierii grupelor alimentare", completeaza aceasta.

                                                 Cat este de eficienta?
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • argentina pe 22 Ian 2009, 09:23
    retete pentru ingrasat

    Este un articol bun, explicit. Insa ne trebuie si articole pentru cei foarte slabi care desi nu au probleme de sanatate acestia duc o lupta pentru a lua in greutate 100gr. sau pentru a-si mentine greutatea.

    0
    0

  • Thea pe 9 Ian 2009, 10:39
    ideal dar inutil

    In sfarsit o dieta care-mi place. Imi plac fructele exotice. Nu stiu daca din curiozitate, snobism sau noutate, ca nu le cunosteam. Imi plac rodiile, kivi, grefe, capsuni(sunt exotice ca nu prea le gasim). La pagina 3 se opreste pofta "nu celor cu boli cardiovasculare". Asa ca raman tot la dovleacul romanesc, si el "exotic" ca se gaseste rar la piata.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod