Dietă: 5 motive pentru care te îngraşi la loc. Unde greşeşti?

Nu lăsa ca tot efortul depus pentru slăbi să fie în zadar! Descoperă ce nu trebuie să faci după ce ai reuşit să dai jos kilogramele nedorite pentru a te menţine!
Anumite obiceiuri pe care le ai după ce ai reuşit să ajungi la greutatea corporală dorită pot să-ţi perturbe metabolismul şi să determine acumularea kilogramelor la loc. Cu puţină grijă, efortul pe care l-ai depus ca să slăbeşti nu va fi în zadar şi vei reuşi să te menţii la greutatea dorită. Iată la ce trebuie să acorzi atenţie:


1. Nu dormi suficient


Atunci când somnul este insuficient eşti mai vulnerabilă în faţa tentaţiilor culinare şi vei căuta diverse gustări care să îţi confere energia de care ai nevoie. Astfel, corpul este obosit, metabolismul este mult încetinit şi gustările nesănătoase pe care eşti tentată să le iei îţi pun în pericol silueta.

"Când nu dormi suficient, corpul produce mai multă gherlină (un hormon care te face să mănânci mai mult) şi mai puţină leptină (adică hormonul care te anunţă când să te opreşti din mâncat)", explică medicul Amy Shapiro pentru publicaţia Redbook.


2.Metabolismul tău este mai lent după ce ai pierdut multe kilograme


Teoretic, arderea caloriilor are o mare legătură cu greutatea corporală pe care o are fiecare persoană, explică specialiştii. Astfel, că acum când cântarul îţi arată mai puţine kilograme trebuie să ştii că şi metabolismul este făcut să ardă mai puţine calorii.
"O persoană supraponderală va arde mai multe calorii în timpul unui antrenament, deoarece are un surplus de kilograme şi corpul va depune mai mult efort pentru a se pune în mişcare. Dar, după ce ai pierdut kilogramele în plus, trebuie să ţii cont de faptul că organismul tău are nevoie de mai puţine calorii, astfel că şi arderile vor fi mai mici", avertizează specialiştii. Astfel că dacă nu-ţi adaptezi meniul pentru noua greutate corporală, kilogramele se vor depune la loc.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod