Dietă: 5 motive pentru care te îngraşi la loc. Unde greşeşti?

3. Nu lăsa obiceiurile rele să revină


Chiar dacă acum îţi permiţi să mănânci ceea ce-ţi place nu înseamnă că trebuie să cedezi tentaţiei în fiecare zi. Acest lucru îţi va aduce la loc kilogramele pierdute. Astfel, că schimbările pe care le-ai făcut în dietă trebuie să continue şi să cedezi tentaţiilor mai rar. Este important să-ţi faci pofta, însă la fel de esenţială este şi revenirea la dieta sănătoasă. Altfel, creierul tău va fi dispus să te trădeze de fiecare dată, imediat ce ai declarat că nu mai eşti la dietă.



3. Nu te concentrezi pe alimente sănătoase


Din păcate, revenirea la vechile obiceiuri alimentare proaste este cea mai proastă decizie pentru tine. Astfel că dacă vrei să sărbătoreşti faptul că ai învins lupta cu kilogramele, un burger nu este cea mai bună soluţie. Cea mai bună strategie după ce ai slăbit este aceea de a te concentra asupra alimentelor sănătoase consumate în cantităţi normale, fără a face excese. Acest lucru te va ajuta să te menţii la o greutate dorită pentru care ai muncit atâta vreme.
Fă-ţi o poftă din când în când, dar întoarce-te pe drumul cel bun!


4. Ai rămas la aceeaşi rutină cu exerciţiile fizice


Este important să schimbi şi antrenamentul odată ce ai scăpat de kilogramele în plus. La fel cum este esenţial să consumi proteine pe parcursul procesului de slăbire pentru a nu pierde masa musculară, la fel de important este şi adoptarea unui antrenament diferit pentru a lucra întregul corp. De exemplu, aleargă foarte tare timp de un minut, după care optează pentru jogging 2-3 minute şi tot aşa pentru a stimula muşchii.
Poţi să apelezi la ajutorul unui antrenor care te poate îndruma în privinţa exerciţiilor care sunt potrivite pentru tine, în funcţie de formele pe care le ai.


5. Ţi-e greu să rezişti tentaţiilor


Dacă îţi concentrezi toată energia pentru a rezista tentaţiei de a mânca o bucăţică de ciocolată nu vei face decât să pofteşti la şi mai multe dulciuri mai târziu spre seară. Un truc pentru a rezista mai uşor este acela de a nu restricţiona caloriile la masa de dimineaţă, deoarece atunci este momentul în care creierul are nevoie de energie.
Astfel, nu te vei stresa cu caloriile şi vei avea mai multă energie să combaţi poftele culinare de tot felul care apar în special după-amiaza şi seara. Şi chiar dacă nu rezişti, gustă puţin şi îndepărtează-te de ispită, încercând să-ţi ocupi mintea cu altceva!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod