Dietă: 5 condimente care însănătoşesc felurile de mâncare

Salvia este mai sănătoasă decât pătrunjelul, deoarece conţine anumite substanţe recunoscute pentru faptul că protejează creierul de boli grave.
Salvia, ghimbirul şi oregano sunt câteva dintre condimentele care nu trebuie să lipsească din bucătăria ta, deoarece au multiple beneficii pentru sănătate. Descoperă cum îţi pot face reţetele mai sănătoase!


1. Salvia bate pătrunjelul


Ambele au un conţinut mare de vitamina K care este importantă pentru sănătatea oaselor şi a inimii. Însă, salvia are ceva în plus care o transformă într-un condiment minune pentru creier. Cercetările recente au scos la iveală faptul că salvia este un remediu excelent pentru persoanele care suferă de Alzheimer, deoarece are un efect puternic asupra creierului.



2. Ghimbirul bate nucşoara


Ghimbirul are efect antiinflamator puternic, calmând orice durere de la crampele menstruale până la migrenele supărătoare. De asemenea, cercetările efectuate în laborator au arătat că extractul din pulbere de ghimbir inhibă dezvoltarea cancerului ovarian. Foloseşte ghimbirul proaspăt sau pulbere pentru tocăniţe, orez, supe şi ceai.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod