De ce nu au efect dietele de Revelion

Motivele pentru care dietele de Revelion nu sunt eficiente au fost dezvăluite de cercetătorii de la universităţile britanice Oxford şi Cambridge, potrivit cărora regimurile alimentare trebuie să fie individualizate şi să fie alese în funcţie de hormoni, gene şi profilul psihologic al fiecărui om.

Fiecare dintre aceşti trei factori joacă un rol esenţial în relaţia cu alimentele şi explică motivul pentru care anumite persoane au tendinţa de a mânca prea mult, relatează cotidianul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.

Cercetătorii britanici au identificat trei tipuri mari de persoane: "pasionaţii de ospeţe" - care continuă să mănânce pentru că nu se satură niciodată, "pofticioşii în mod constant" - care se gândesc tot timpul la mâncare, şi "mâncătorii emoţionali" - care dau iama prin bucătărie atunci când întâmpină dificultăţi în viaţă.

Potrivit autorilor acestui studiu, coordonat de Susan Jebb, specialist guvernamental în nutriţie şi profesor la Universitatea Oxford, şi Giles Yeo, profesor de genetică la Universitatea Cambridge, fiecare dintre cele trei grupuri de persoane reacţionează diferit faţă de diverse diete.

Teoria a fost testată pe un eşantion de 75 de voluntari - câte 25 de persoane în fiecare grup - pe parcursul a trei luni, în vara anului 2014.

Rezultatele şi concluziile studiului vor fi expuse pe larg în emisiunea de televiziune "Horizon", ce va fi difuzată de postul BBC2 pe 12 ianuarie.

Autorii studiului spun că persoanele din primul grup ("feasters" în limba engleză, n.r.) nu produc în organismul lor cantităţi suficiente de GLP1, un hormon care induce creierului senzaţia de saţietate.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod