Sport cuplu

Cum să îţi ajuţi iubitul să slăbească? 11 sfaturi utile

Folosiţi farfurii mai mici

Conform unor studii, faptul că optezi pentru caserole sau farfurii mai mici te va determina să mănânci mai puţin şi să te simţi la fel de mulţumit ca şi cum ai fi mâncat mai mult. Farfuriile mari îţi pot crea impresia că porţia de mâncare este mai mică, iar farfuriile mai mici vor face ca aceeaşi cantitate de mâncare să pară suficient de mare.

Investeşte în două sticle de apă reutilizabile pentru amândoi

Să bei multă apă este vital pentru un stil de viaţă sănătos. Acest lucru este strâns legat de aportul redus de calorii şi reduce riscul de creştere în greutate. Apa nu are calorii şi e o modalitate excelentă de a rămâne hidratat şi de a detoxifia corpul. Vă va da energie şi va scădea dorinţa de a consuma băuturi energizante cu zahăr. Aportul zilnic de apă al fiecărei persoane diferă.
Cu toate acestea, având o sticlă de apă cu tine tot timpul va acţiona ca un memento pentru a bea apă mai des. Încurajează-ţi partenerul să-şi ia sticla de apă pretutindeni. Dacă nu e prea dornic să consume apă, ai grijă să i-o umpli constant sau să i-o pui în bagaj.

Faceţi sport împreună

Să faci sport cu cineva îţi va oferi un plus de energie şi motivaţie. Partenerul te poate ajuta să faci exerciţii care necesită două persoane. De exemplu abdomenele. Dacă vreunul dintre voi este reticent în ceea ce priveşte exerciţiile fizice, vă puteţi motiva unul pe celălalt, vă puteţi alege rutina antrenamentului, veţi discuta şi vă veţi concentra să pierdeţi în greutate împreună. În cazul în care sala de gimnastică nu e ceva care să vă placă amândurora, luaţi în considerare alte forme de exerciţii cum ar fi drumeţiile, înotul sau o plimbare frumoasă de seară.
Încearcă să-ţi motivezi partenerul să fie activ. Împreună, ar trebui să încercaţi să faceţi aproximativ 150 de minute de sport în fiecare săptămână.

Mergeţi la culcare mai devreme

Să dormi suficient este foarte important în procesul de slăbit. Dacă partenerul tău stă treaz noaptea, se trezeşte devreme dimineaţa şi doarme mai puţin de 6 ore pe noapte, creşterea în greutatea ar putea fi rezultatul privării de somn. Adulţii care dorm mai puţin de 6 ore pe noapte au un apetit mai mare şi le e foame mai des. Ei vor alimente cu multe calorii. Studiile arată că există o legătură între privarea de somn şi obezitate. Acest lucru se datorează faptului că lipsa somnului afectează hormonii care reglează foamea. Se recomandă atât femeilor, cât şi bărbaţilor să doarmă 7-9 ore în fiecare noapte.
Acest lucru va stabiliza foamea, va regla hormonii şi va echilibra nivelul de insulină. Dacă aveţi un televizor în dormitor, încercaţi să scăpaţi de el. De asemenea, e recomandat să lăsaţi telefoanele mobile şi laptopurile în altă cameră. Du-te în pat cu partenerul în acelaşi timp. Puteţi citi împreună, puteţi vorbi unul cu celălalt sau puteţi asculta muzică în surdină până adormiţi.

Ţine o evidenţă a obiectivelor voastre

Stabilirea obiectivelor pentru pierderea în greutate şi urmărirea acestora vă poate ajuta să rămâneţi concentraţi şi pe drumul cel bun. Stabiliţi-vă obiective şi un termen limită. În acest fel, veţi fi mai motivaţi să respectaţi ce aţi stabilit. Dacă tu sau partenerul tău trebuie să slăbiţi mult, vă puteţi seta obiective mici la început, pe care să le transformaţi în unele mari în cele din urmă.
Păstrează un jurnal al acestui proces şi include în el detalii precum: dimensiunea pantalonilor, indicatorii de sănătate etc.

Planificaţi recompense distractive

O recompensă distractivă la finalul unei etape în procesul de slăbit poate fi un factor de motivare uriaş. Nu trebuie să fie ceva la sfârşit, poţi plănui surprize mai mici atunci când atingi mici obiective. Pentru a-ţi ajuta partenerul chiar mai mult, pentru fiecare obiectiv atins, planifică o recompensă pentru el. Caută să alegi activităţi care îl bucură, cum ar fi un hobby sau orice altceva. Evită recompensele legate de alimente, acest lucru ar putea fi contraproductiv.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod