Spaghete din dovleac

Cu ce să înlocuieşti pastele? Spaghete din dovleac copt cu năut și feta

Dacă vrei să înlocuieşti pastele, chiar şi pe cele integrale, cu alternative mai sănătoase şi fără gluten poţi să apelezi la dovleac sau dovlecel. Vezi cum să faci spaghete din dovleac copt cu năut şi feta!

Multă lume caută alternative sărace în carbohidraţi, sărace în calorii şi fără gluten, însă ce te faci atunci când îţi plac la nebunie pastele? Există soluţii şi pentru tine! Poţi să înlocuieşti pastele cu dovleacul sau dovlecelul pentru a obţine un preparat care nu îngraşă şi este perfect pentru persoanele care suferă de intoleranţă la gluten.

De data aceasta îţi voi recomanda o reţetă simplă, care are la bază dovleacul copt. Acesta constituie o alternativă excelentă pentru paste, deoarece este sărac în calorii şi carbohidraţi, fiind un aliment potrivit pentru cei care vor să slăbească.

Dovleacul este foarte bogat în fibre, plin de betacaroten, vitamina C și potasiu. Betacarotenul este o substanță cu rol protector împotriva anumitor tipuri de cancer dar și al unor maladii neurodegenerative, cum sunt Alzheimer și Parkinson.

Cum să prepari spaghete din dovleac copt cu năut și feta

Ai nevoie de:
- 1 dovleac
- 1 linguriţă de ulei
- 1/4 ceapă fideluţă
- 1/2 linguriţă cu usturoi zdrobit
- 1/3 ceaşcă cu boabe de năut fierte (din conservă)
- 1/2 linguriţă cu cimbru proaspăt sau uscat
- 6 roşii cherry, tăiate în jumătăţi
- 1 ceaşcă cu frunze de spanac rupte
- puţină sare
- 2 linguri cu brânză feta fărâmiţată.

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Dovleacul se taie în două, se curăță de semințe și se pune cu interiorul în jos într-o tavă cu o jumătate de cană de apă.

Se lasă la cuptor 45-50 de minute. După ce s-a răcit se folosește o furculiță ca să obții spaghete din miezul lui. Aceste spaghete se folosesc ca alternativă pentru pastele obisnuite, deoarece sunt sărace în calorii, au un gust neutru și absorb foarte ușor toate aromele celorlalte ingrediente folosite.

Poți să păstrezi dovleacul copt în prealabil ca să ai mereu la îndemână aceste paste pentru serile în care nu ai timp să gătești.

Pune într-o tigaie puțin ulei, călește ceapă și usturoi, adaugă năut din conservă, cimbru, roșii din conservă sau cherry proaspete, frunze de spanac, sare și piper.
Toarnă apoi amestecul peste pastele din dovleac, amestecă bine și presară deasupra puțină brânză feta.

Acest preparat are: 272 de calorii, 11 grame de grăsimi, 11 grame de proteine şi 37 de grame de carbohidraţi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod