Ce spun nutriționiștii despre postul intermitent, dieta vedetelor de la Hollywood

Postul intermitent, o dietă care face furori printre vedetele de la Hollywood, este o strategie de reorganizare a meselor. Scopul? Scăderea în greutate.
Beyoncé, Chris Hemsworth, Tom Hardy, Miranda Kerr si Justin Theroux sunt doar cateva dintre vedetele de la Hollywood care au ales sa tina o dieta cel putin controversata. Postul intermitent pare sa fie tot mai des integrat in stilul de viata al celebritatilor. Am rugat-o pe Luiza Eacobescu, nutritionist, sa ma lamureasca ce presupune, de fapt, acest regim.

Ce este postul intermitent


Postul intermitent este structurat pe anumite intervale de timp zilnice. Mai exact, este vorba despre o reorganizare a orelor de masa, insa fara a reduce aportul zilnic.
„Presupune o alternare a aportului alimentar cu ore sau chiar zile in care nu se mananca nimic. Perioada cea mai des practicata de <<abstinenta alimentara>> este de 14-18 ore, putandu-se ajunge la maximum 36 de ore”, explica nutritionistul. Se poate incepe prin renuntarea la una dintre mese, ajungandu-se astfel la o pauza alimentara de 6-8 ore, dupa care poti creste acest interval. Specialistul iti atrage, insa, atentia: inainte de a incepe postul intermitent este important sa ai un stil de viata echilibrat.

Care sunt beneficiile postului intermitent


Scaderea in greutate.
Corpul invata sa transforme grasimea in energie, declansandu-se mecanisme ale arderii grasimii chiar si dupa incheierea acestui tip de alimentatie. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod