Victoria Beckham, Lea Michele și alte celebrități vorbesc deschis despre ce înseamnă să trăiești cu sindromul ovarelor polichistice

Sindromul ovarelor polichistice (SOP) este o afecțiune cu care se confruntă foarte multe femei și care poate duce, printre altele, la probleme de fertilitate.
Simptomele includ acnee, hirsutism (cresterea excesiva a parului pe corp, fata), kilograme in plus, menstruatie neregulata etc. Unele femei au unul sau doua simptome, in timp ce altele le pot avea pe toate. Ca si endometrioza, sindromul ovarelor polichistice nu este o sentinta la infertilitate, dar o poate cauza, in functie de fiecare femeie in parte. De asemenea, si aici vorbim despre o afectiune greu de detectat si care adesea este tratata incorect.

„SOP este o afectiune care afecteaza organele reproducatoare feminine”, explica pentru Women’s Health specialistul in obstetrica si ginecologie, Sachchidananda Maiti.

Partea dificila a acestei afectiuni este ca nu exista „leac”, nu poate fi vindecata o data pentru totdeauna, insa poate fi tinuta sub control prin tratament.
„Se crede ca SOP este cauzata de dezechilibre hormonale – nivel crescut de androgeni, hormonii masculini, inclusiv testosteronul -, de rezistenta la insulina sau pur si simplu de genetica”, mai spune medicul. Asadar, daca mama ta s-a confruntat cu aceasta afectiune, exista mari sanse sa o mostenesti.

„SOP e o afectiune de familie. Daca femeile din familia ta o au, atunci probabil si tu te vei confrunta cu ea”, confirma Adam Balen, purtator de cuvant al Colegiului Regal de Obstetricieni si Ginecologi (RCOG) si presedinte al Societatii Britanice de Fertilitate (BFS).


Vedete care sufera de sindromul ovarelor polichistice: Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
25 Noiembrie 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod