Ce să mănânci ca să slăbești 15 kilograme?

Nu este nevoie să urmezi o dietă ca la carte, ci să mănânci mai puține calorii decât consumi. Acest plan te ajută să slăbești 15 kilograme.
Ca să slăbești sănătos trebuie să te bazezi pe ingrediente nutritive și hipocalorice, reducând considerabil consumul alimentelor procesate și cu un conținut caloric ridicat. Aceasta va fi mereu cea mai bună rețetă ca să slăbești sănătos și să te menții după ce ai dat jos surplusul de grăsime. Potrivit nutriționiștilor, este foarte important ca atunci când vrei să slăbești să te asiguri că incluzi în dietă alimente bogate în fibre cum ar fi cerealele integrale. Acestea nu numai că ajută la scăderea colesterolului rău, dar asigură și senzația de sațietate, ajutându-te astfel să slăbești mai ușor. 


De ce este foarte important în cât timp dai jos 15 kilograme?


Specialiștii susțin că acest lucru este adesea scăpat din vedere, deoarece se dorește mereu o scădere bruscă și rapidă în greutate. Însă, acest lucru nu te va ajuta pe termen lung.
De aceea, dacă vrei să slăbești 15 kilograme acest lucru se poate face în 3 luni dacă mănânci în fiecare zi cu 1360 de calorii mai puțin. Iar dacă acest lucru ți se pare dificil, atunci procesul de slăbire se poate realiza într-un interval de 6 luni, însă în fiecare zi trebuie să te asiguri că mănânci cu 680 de calorii mai puțin. 

Dacă incluzi în dietă alimente nutritive și nu te bazezi pe înfometare nu vei fi tentată să faci excese culinare, explică dr. Joel Fuhrman, autorul cărții ”Eat for Health”. Potrivit specialistului, atunci când nu consumi alimente nutritive se creează o toxicitate la nivel celular și se activează o senzație mult mai intensă de foame.
De aceea este foarte important să mănânci sănătos când vrei să slăbești și să nu privezi corpul de nutrienți, deoarece aceștia sunt bogați în antioxidanți care protejează organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi și reduc apetitul culinar. 


Ce să mănânci ca să slăbești 15 kilograme?


La micul dejun

Când vrei să slăbești, un mic truc pe care trebuie să-l ai mereu în vedere este acela de a consuma la micul dejun o sursă de proteine. Acestea susțin masa musculară și favorizează accelerarea metabolismului. Potrivit specialistului, aproximativ 25-35% din totalul caloriilor consumate zilnic trebuie să provină din proteine.
Astfel că un mic dejun compus din ingrediente hipocalorice, dar bogate în proteine înseamnă o jumătate de grepfrut urmat de o omletă din albușurile a trei ouă. Opțional, poți să consumi un smoothie făcut din 2-3 fructe, semințe de in măcinate, verdețuri și câteva nuci/semințe pentru un plus de proteine. 


La prânz

Masa de prânz trebuie să fie compusă din alimente hipocalorice și bogate în fibre. De aceea, o alegere excelentă ar fi peștele la grătar cu o salată mare de verdețuri și toast din făină integrală. O altă opțiune ar fi un sendviș cu salată verde, avocado și piept de pui cu pâine din secară. 


La cină 

Un piept de pui la grătar cu legume la abur și orez integral este una dintre opțiunile excelente pentru masa de seară. Aceasta poate să fie urmată de o salată mică de fructe.
O altă variantă bună pentru cină ar fi legumele stir-fry făcute rapid în wok alături de tofu ca sursă de proteine, urmate de un măr copt pentru un desert sănătos. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod