Cartofii, recomandaţi în regimul de slăbit

Preparate corect, aceste legume pot reprezenta aliaţi importanţi în lupta împotriva kilogramelor.
Cartofii nu îngraşă. Mitul potrivit căruia cartofii nu trebuie să fie incluşi în dietă a fost demontat. Cercetătorii susţin că nu există motive pentru care o persoană care urmează un regim de slăbit să elimine cartofii din alimentaţie. Preparate corect, aceste legume reprezintă aliaţi importanţi în lupta împotriva kilogramelor.

Deşi prăjiţi cu ulei sau pregătiţi cu unt, ca şi alte alimente, pot deveni adevărate bombe calorice, pregătiţi prin metode simple, cât mai aproape de natural, cartofii pot fi de un real folos în dieta de slăbit.
În plus, aduc o cantitate semnificativă de nutrienţi.

Specialiştii de la Universitatea din California, Davis, susţin că această legumă nu îngraşa. Concluziile studiului au fost făcute publice în cadrul celei de-a 28-a întâlniri anuale organizată de Societatea Americană împotriva Obezităţii. Studiul s-a bazat pe efectele consumului de cartofi asupra dietei în cazul a 86 de femei supraponderale pe o perioadă de 3 luni.
Cercetările nu au adus nicio dovadă care să arate că acestă legumă îngraşă, chiar dacă a fost desemnata drept un aliment cu indice glicemic ridicat, scrie NetDoctor. Având în vedere că un cartof de mărime medie conţine aproximativ 100 de calorii dar şi o cantitate de potasiu mai mare decât o banană, acest aliment poate face parte dintr-un regim de slăbit, fără riscuri, susţin cercetătorii.

Recomandări pentru prepararea cartofilor


Cartoful este un aliment foarte săţios şi cu un număr mic de calorii. Pentru a-l transforma în aliat în lupta împotriva kilogramelor, trebuie să ştii să-l prepari corect.
Aportul lor caloric poate varia semnificativ în funcţie de cum îl găteşti, spun nutriţioniştii. Cel mai sănătos este să fierbi cartofii în apă. Astfel, nutrienţii şi valoarea energetică se vor păstra intacte. De asemenea, îi poţi prepara la cuptor pentru a le păstra savoarea fără să-i încarci cu calorii.

De evitat: chipsurile şi cartofii prăjiţi.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andraraluca pe 19 Oct 2010, 16:47
    intrebare pt Popa Liviu Dorel

    ce dieta ai tinut de ai slabit asa de mult?

    0
    0

  • Popa Liviu Dorel pe 15 Oct 2010, 09:01
    Cartofii recomandati in regimul de slabit

    Eu am patit-o cu cartofii si de 6 luni nu ii mai utilizez! (ca si carnea sau painea )Pana si fulgii de cartofi au efect de a ingrasa ! Am patit-o pe pielea mea ! Ajunsesem la 121 kg! Acum am aruncat 29 kg in mai putin de 3 luni daca nu i-am mai consumat ! (de nici un fel!)Stiati ca si fasolea ingrasa ? Trebuie folosita si ea cu moderatie !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod