9 remedii să scapi de kilogramele luate de Sărbători

Au trecut şi Sărbătorile, iar kilogramele pe care le-ai adunat cu voie bună luând mese copioase încep să te deranjeze din ce în ce mai mult. Află câteva soluţii rapide care te pun din nou pe picioare după Sărbători şi te ajută să scapi stresul kilogramelor!

Au trecut şi Sărbătorile, iar kilogramele pe care le-ai adunat cu voie bună luând mese copioase încep să te deranjeze din ce în ce mai mult. Află câteva soluţii rapide care te pun din nou pe picioare după Sărbători şi te ajută să scapi stresul kilogramelor!

 

Chiar dacă nu ai mâncat peste măsură şi ai încercat să faci alegerile cât mai echilibrate şi sănătoase, tot ai gustat din tort, prăjituri, friptura de porc, piftia după care îţi lasă şi acum gura apă - adică opţiuni pe care nu le ai incluse de regulă în meniul tău de zi cu zi. Înseamnă că organismul tău a avut mai mult de lucru pentru a face faţă cu brio meselor mai îmbelşugate, iar acum trebuie să-i dai timp să se refacă.

Iată câteva remedii care îţi vin în ajutor în prima săptămână după Sărbători, precum şi pe termen lung pentru că te vor ajuta să-ţi revizuieşti puţin obiceiurile alimentare proaste şi să optezi pentru varianta mai naturală şi mai benefică pentru organismul tău.

 

1. Pune carnea deoparte!

Măcar în prima săptămână după Sărbători! Acum ţi-ai făcut pofta şi ai gustat din toate bunătăţile din porc, însă este momentul să faci o mică pauză pentru a permite sistemului digestiv să facă puţină curăţenie astfel încât să scapi de toate toxinele şi grăsimile pe care le-ai acumulat cu ocazia meselor îmbelşugate de Sărbători.

 

2. Alege fructele şi legumele

Nu este un capăt de ţară dacă te bazezi mai mult pe salatele de legume care te ajută la detoxifierea organismului şi îl hrăneşte cu nutrienţii necesari. Nu vei mai avea probleme cu tranzitul intestinal lent sau cu constipaţia. Şi în plus, te ajută să slăbeşti sănătos! Nu uita nici de cele 2-3 porţii de fructe pe zi, iar acum în sezonul rece poţi să le alegi pe cele bogate în vitamina C.

Atenţie! Evită să consumi fructele ca desert! Ele trebuie mâncate întotdeauna cu două ore înainte sau după masă pentru că altfel perturbă digestia şi favorizează fermentarea.

De asemenea, singurele fructe care sunt recomandate spre consum după masă sunt ananasul proaspăt şi kiwi, deoarece enzimele din ele ajută la digestie, aflăm de la prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specializat în nutriţia umană.

 

3. Nu uita de ceaiurile care ajută digestia

Aici trebuie să pui pe listă păpădia, menta, muşeţelul, gălbenelele. Bea câte un ceai neîndulcit în care adaugă lămâie, după preferinţă pentru a ajuta organele interne să funcţioneze la capacitate maximă şi să elimine toxinele şi grăsimile nedorite.

 

4. În loc de 3 mese copioase, alege 5 sănătoase şi uşoare!

Nu sări peste micul dejun! Cu siguranţă ai mai auzit despre beneficiile pe care le aduce micul dejun, dar ţii cont de acest lucru? E timpul să începi dimineaţa cum se cuvine, să respecţi un program al meselor principale (alege porţiile mici) la care să adaugi cele două gustări uşoare şi sărace în calorii dintre mese.

 

5. Evită alcoolul!

Este o sursă de extra-calorii la care poţi să renunţi cu uşurinţă.

 

6. Bea multă apă plată!

Dacă vrei să scapi de kilogramele adunate de Sărbători, alege apa plată şi ceaiurile neîndulcite şi stai departe de sucurile carbogazoase, ciocolata caldă şi alte combinaţii din cafea, frişcă, arome care conţin multe calorii.

 

7. Nu uita de ceaiul verde şi beneficiile lui!

Studiile efectuate în laborator arată că ceaiul verde blochează asimilarea grăsimilor.

 

8. Mai uşor cu dulciurile!

Fii selectivă şi încearcă să eviţi dulciurile din comerţ. Dacă îţi este poftă de dulciuri mai degrabă optează pentru fructele uscate, însă ai grijă la cantităţi.

Mănâncă 2-3 curmale, smochine sau caise.

 

9. Fără puţin sport nu rezolvi nimic!

Pentru cei care au lenevit mai mult cu ocazia Sărbătorilor este recomandat să înceapă un program uşor de exerciţii. Câteva abdomene, puţină bicicletă sau bandă de alergat, plimbările în aer curat, şedinţele de yoga sau Pilates, aerobic sau orice activitate care-ţi pune sângele în mişcare şi te energizează. 

 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dana pe 5 Ian 2011, 09:39
    foarte bun

    Este foarte bun acest stil de a manca, shi mai trebuie adaugat faptul ca toate mancarurile gatite trebuie facute fara ulei (ceapa fiarta in apa la inceput - ii da acelasi gust delicios). o sa avetzi rezultate uimitoare. prima saptamana e mai grea dupa care o sa devina un stil de viatza. Bafta!

    0
    0

  • mihaela pe 4 Ian 2011, 19:34
    la multi ani

    timp de 2 luni am aplicat aceste sfaturi si a functionat. am slabit 6 kg. mananc sanatos beau multa apa si ceai verde. deja cred ca trebuie sa devina un stil de viata. m-am obisnuit sa mananc sanatos si de sarbatori nu am abuzat de mincarurile traditionale romanesti, doar am gustat din fiecare. multumesc ptr sfaturile voastre top sanatate.

    0
    0

  • andrei elena pe 4 Ian 2011, 19:27
    kg...in plus

    la multi ani....multumim ptr recomandari sper sa am rezultate

    0
    0

  • geanina dudu pe 4 Ian 2011, 12:24
    La multi ani !

    In anotimpul rece, cand corpul are nevoie de o hrana mai consistenta pentru a face fata temperaturilor scazute,cea mai buna metoda sa scapi de carnaciori,de sarmalute si de delicioasele prajituri e sa te misti cat mai mult,indiferent k o faci intr-un cadru organizat la sala,in dormitor cu iubitul sau pur si simplu singurik pe o salteluta!Fetelor,miscati-va!Numai asa puteti arata cum ati visat!

    0
    0

  • floringrosu27 pe 3 Ian 2011, 19:38
    Dati un clik.............si inscrietiva si voi

    http://fashionville.eva.ro/orasul-lui-floringrosu27

    0
    0

  • Paunescu Rodica pe 3 Ian 2011, 07:31
    La multi ani pentru toata lumea!

    Sfaturi foarte bune daca dorim sa fim sanatosi.De 3 luni tin cont de ele si am reusit sa dau jos 25 de kg.Pentru asta multumesc TopSanatate!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rodica.

    0
    0

  • giuliasweet76 pe 2 Ian 2011, 17:32
    e mai usor sa citesti...:P

    daca am citit.. inseamna ca au si zburat dupa mine 200 de grame.. e mai greu cu pusul in practica.. mai ales partea aceea cu miscarea :)))

    0
    0

  • mioara ghiorghita pe 2 Ian 2011, 16:32
    La multi ani tuturor!

    parca ma si vad revigorata si in forma dupa toate sfaturile primite. sunt f. bine venite. multumiri echipei!

    0
    0

  • maier corina pe 2 Ian 2011, 09:06
    lamulti ani

    este foarte adevarat ceeace ati scris maii sus,macar sa tina lumea cont de indicatiile dvs. va sarut si astept in continuare emailurile de la voi cu stima si respect intregii echipe MAIER CORINA

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod