7 trucuri ciudate pentru slăbit care chiar funcționează

Poate ți se pare bizar să pui în aplicare anumite trucuri pentru a slăbi, dar merită să încerci. Experimentează și tu cu soluțiile propuse și vei vedea că rotunjimile inestetice nu sunt atât de greu de înlăturat înainte să vină vara.
Unele trucuri pentru slăbit pot da impresia de bizar sau ciudat, dar dacă funcționează precis nu îți va părea rău. Din moment ce se apropie vara și silueta contează foarte mult în sezonul cald de ce să nu testezi și un alt tip de remedii pentru a-ți remodela corpul?

 
Iată ce trucuri poți folosi pentru a slăbi fără să te stresezi:

 
1. Miroase o banană, un măr sau mentă

Este o soluție testată de dr. Alan Hirsch în Chicago, cu ajutorul a 3.000 de voluntari. Concluziile studiului au fost că persoanele care miroseau des bananele, merele sau menta slăbeau mai ușor pentru că eliminau senzația de foame. Toți cei care au încercat acest truc au slăbit minimum 10kg. Teoria din spatele acestui experiment este că în momentul în care miroși alimentele respective creierul ar putea primi semnalul că de fapt le-ai mâncat.

 
2. Alege un mic dejun mai mare decât cina

În cadrul unui studiu recent un grup de femei obeze a consumat 700 de calorii la micul dejun, 500 la masa de prânz și 200 de calorii la cină. Un alt grup a consumat același tip de alimente, dar caloriile au fost distribuite diferit: 200 la micul dejun, 500 la prânz și 700 la masa de seară.
După 13 luni femeile care au consumat micul dejun cu mai multe calorii au slăbit 9-10kg, în timp ce femeile care aleseseră cina mai consistentă nu au slăbit decât 4kg.

 
3. Aleargă pentru fiecare corespondență inutilă

Transformă reclamele primite prin poștă sau alte lucruri inutile într-un prilej de a slăbi. De fiecare dată când îți verifici cutia poștală și descoperi un plic nesolicitat, cu informații inutile, aleargă de 3 ori în jurul casei sau urcă 2-3 etaje. Vei arde între 35 și 140 de calorii, așa că nu vei mai avea motiv să te stresezi când trebuie să arunci multe plicuri primite care nu-ți sunt deloc de folos.

 
4. Leagă o fundă în locul strategic

Este un truc folosit foarte des de femeile din Franța și propus de Valerie Orsoni, expertă fitness. De fiecare dată când ieși în oraș la cină leagă o fundă în jurul abdomenului, pe sub haine.
În acest mod vei fi tot timpul conștientă de mărimea abdomenului, iar dacă simți că funda începe să te strângă va fi un semnal clar că trebuie să te oprești din mâncat și să continui cu apă plată sau ceai pentru restul serii.

 
5. Pune o oglindă în fața locului tău la masă

Potrivit specialiștilor, mâncatul în fața unei oglinzi poate reduce cantitatea de alimente consumată cu 30%. Faptul că te poți vedea în timp ce mănânci îți va aduce aminte de standardele pe care ți le-ai fixat pentru o siluetă ideală și de ce îți dorești atât de mult să slăbești. Vei vedea că preparatele din fața ta nu vor fi la fel de irezistibile dacă te privești în timp ce le consumi.

 
6. Nu alege decât bomboane ambalate

Da, este un truc mai bizar care chiar are efect. Potrivit specialiștilor din Elveția, persoanele care trebuie să desfacă bomboanele din ambalaj vor consuma cu 30% mai puține dulciuri.
Desfacerea bomboanelor necesită puțin efort și concentrare, care îți vor distrage atenția de la pofta intensă de dulce.

 
7. Fă poze ale preparatelor

În loc să notezi într-un jurnal câte calorii a avut fiecare masă, mai bine fă poze cu tot ce se află în farfuria ta pentru a slăbi mai repede. „Pozele făcute, atunci când sunt revăzute, îi vor face pe oameni să se gândească de două ori data viitoare când vor mânca același lucru. Poate vor reduce mărimea porției sau chiar vor evita preparatul pentru că își dau seama cât de multe calorii are. Chiar și o salată aparent sănătoasă îți poate arăta, prin intermediul pozei făcute, că ai exagerat cu brânza sau crutoanele crocante”, spune dr. Joan Salge Blake, nutriționist.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod