6 soluţii simple ca să mănânci mai puţin şi să nu faci burtă

Primul pas pe care trebuie să-l faci dacă vrei să slăbeşti este să te obişnuieşti să mănânci mai puţin. Dar, cum să te abţii de la o bucată mare de tort de ciocolată sau de la o farfurie plină cu cartofi prăjiţi. Află mici trucuri!

Primul pas pe care trebuie să-l faci dacă vrei să slăbeşti este să te obişnuieşti să mănânci mai puţin. Dar, cum să te abţii de la o bucată mare de tort de ciocolată sau de la o farfurie plină cu cartofi prăjiţi. Află mici trucuri!

 

Dacă ţi-ai propus să scapi de câteva kilograme poţi să faci acest lucru fără să te înfometezi sau să urmezi cure de slăbire. Există câteva mici soluţii pe care dacă le pui în aplicare vei reduce din aportul caloric, reuşind astfel să scapi de kilograme fără mari bătăi de cap. Trebuie doar să te obişnuieşti cu gândul că nu vei mai consuma o porţie mare de cartofi prăjiţi sau o porţie dublă de desert.

De asemenea, este foarte important să nu mai mănânci nimic seara, după ora 20:00.

Iată care sunt cele mai bune trucuri ca să nu mai exagerezi cu mâncarea:


1. Nu uita de micul dejun
Dacă nu vei sări peste micul dejun nu te vei confrunta nici cu senzaţia intensă de foame înainte de masa de prânz. Astfel, şi tentaţia de a mânca mult va dispărea şi vei putea să controlezi mult mai uşor porţiile de mâncare pe care le consumi la mesele principale.


2. Apelează la gustări sănătoase între mesele principale
Tot mai mulţi nutriţionişti recomandă gustările sănătoase între mesele principale. În general, poţi să apelezi la un pumn mic de migdale, nuci, seminţe de floarea soarelui crude sau orice fruct/legumă.
Aceste gustări luate între mesele princpale au un rol crucial şi împiedică senzaţia de foame până la următoarea masă. În plus, optând pentru aceste tipuri de gustări sănătoase oferi organismului o multitudine de nutrienţi de care are nevoie pentru a funcţiona bine.


3. Respectă orele meselor principale
Este de preferat să respecţi cât de cât orele la care serveşti mesele principale pentru a obişnui organismul cu această rutină. Astfel, poţi să-ţi pregăteşti din timp alimentele pe care le vei consuma, făcând doar alegerile sănătoase.


4. Pune în farfurie o porţie mică de mâncare şi nu te mai apropia de cratiţă
Mănâncă tot din farfurie, doar dacă ţi-ai pus o porţie mică de mâncare.
Înjumătăţeşte porţiile uriaşe cu care erai obişnuită şi nu te mai ridica de la masă ca să-ţi umpli din nou farfuria. Pune din start pe farfurie doar o porţie mică pe care să o savurezi în linişte, mestecând încet.


5. Nu combina foarte multe alimente la aceeaşi masă

Un alt obicei la care trebuie să renunţi este acela de a amesteca mai mult de 2-3 categorii de alimente la aceeaşi masă. Nu-ţi pune pe farfurie un amalgam de ingrediente diferite ca să le combini după bunul plac. Limitează-te la o porţie mică de mâncare şi o salată de crudităţi.


6. Nu pleca niciodată la cumpărături atunci când îţi este foame
Cred că ai testat şi tu pe pielea ta că niciodată nu este bine să mergi la cumpărături atunci când îţi este foame.
Riscul să cedezi tuturor tentaţiilor culinare este foarte mare, astfel că poţi sfârşi cumpărând alimente pe care nici nu obişnuiau să le consumi înainte. Iar, de regulă, atunci când cumperi mâncare cu stomacul gol vei face doar alegeri nesănătoase şi hipercalorice. 

 

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Chis Alexandru pe 5 Ian 2013, 19:22
    acidoza si sfaturile penru slabit

    Apreciez mult toate sfaturile date in legatura cu cele doua subiecte, pentru care va zic, mii de multumiri. Totul sta insa, in starea psihica a fiecarui individ in parte si de vointa fiecaruia. La multi ani, multa sanatate si vointa pentru toti !

    1
    0

  • chrystall pe 6 Aug 2012, 21:10
    diete

    Buna! Corect este carbohidrati, nu carbohidranti!!! Cel mai important intr-o dieta este sa devina un mod de (o) viata! Pentru a slabi eficient, trebuie sa renuntati macar o perioada la produse provenite de la animale, inclusiv iaurt, oua, carne! Dupa 2 ani de alimentatie vegana, se reduce colesterolul! Eu am incercat si chiar a fost benefic! Eu nu eram grasa, dar aveam colesterol si am scapat de el! Trebuie eliminate pe cat posibil prajelile, untura, slanina, carnea de porc, de rata, pastele fainoase albe, painea alba, bauturile carbogazoase, etc. Si e foarte important sa limitati mancarea intr-o farfurie din care mancati, nu puse toate pe masa. E foarte important si sportul, miscarea de orice fel(recomand aerobicul, tenisul de camp, schi), masajul, sauna. Fiecare om este unic si fiecare trebuie sa isi conceapa singur(sau cu ajutorul unui specialist) meniul si regimul de viata. Si sa credeti in ceea ce faceti, sa va repetati mereu cam asa: "Orice mananc, eu slabesc si ma simt din ce in ce mai usoara, mai bine! " Si e important si sa va rugati pentru a avea destula tarie sa nu poftiti la ce nu e indicat! Daca ati depasit 15- 20 kg peste greutatea admisa si le aveti de cel putin 6 luni, va fi tot mai greu sa le dati jos, pentru ca organismul le integreaza in sistem si veti avea si tulburari de glanda si atunci trebuie sa apelati la un doctor pentru tulburari endocrine sa va dea si un tratament pentru a controla activitatea glandelor. Cand depuneti kilograme multe, structura oaselor si a corpului se schimba, pentru a sustine greutatea si grasimea acumulata, si de aceea oasele se ingroasa, caci altfel s-ar rupe nefiind obisnuite cu aceasta noua greutate acumulata. Fiecare kilogram reprezinta 10 000 de calorii consumate. Deci atentie si la acest aspect ! Important ar fi ca dupa orice masa, sa nu va puneti in pat, ci sa faceti macar o plimbare de 15 minute! Si ar mai fi multe de povestit, dar nu e locul!

    2
    1

  • slik pe 6 Aug 2012, 06:12
    mdeah

    totul consta in sport , in activitatile zilnice .....eu unul am slabit 16kg in cca 2 luni jumate :o ...muncind campul :D

    1
    2

  • ina müller pe 4 Aug 2012, 14:42
    Dieta

    Eu am avut sansa de-a merge la o nutritionista .Metoda ei a dat rezulatate.Dimineata mananci normal ,fara sa faci cumparaturi peste cumparaturi .Astepti 6 ore dupa masa de dimineata ,fara sa mananci nimic intre mese ,nici macar o guma de mestecat . Mananci de pranz +1 jaurt natural la sfarsitul pranzului.Astepti din nou 6 ore pana la masa de seara,fara sa mananci intre mese ,pentru a evita cresterea insulinei in sange si aparitia rapida a foamei .Mancarea de seara trebuie sa contina numai proteine ,iaurt,branzica de casa,branza de vaci,o friptura cu salata etc.Important e sa nu adaugi la masa de seara in nici un caz carbohidranti .Mult succes !

    4
    0

  • evamonica pe 4 Aug 2012, 14:08
    ...

    Sunt bune sfaturile. Daca apelezi la un nutritionist se vor vedea rezultatele dupa ureche nici gand, mai ales daca nu ai vointa.

    3
    0

  • yo pe 4 Aug 2012, 12:55
    ora 20:00

    buna, aici zice ca dupa ora 20:00 nu e recomandat sa mananci, dar dupaia te duci la nutricionist si zice ca nu e bun sa nu mananci seara. Atunci? ce este bun si ce nu? Eu sunt la dieta acuma, nu mi-e rau sa mananc mai putin dar nu vad nici un rezultat, poate fac ceva rau :) mersi

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod