5 idei pentru un mic dejun rapid şi bogat în proteine

Este bine să optezi pentru un mic dejun bogat în proteine vegetale sau animale, deoarece asigură saţietate de durată, ajută la slăbit şi te împiedică să faci excese culinare.
De câte ori nu ţi-ai propus ca de săptămâna viitoare să mănânci mai sănătos? Ei bine, totul trebuie să înceapă cu micul dejun. Dacă alegi ceea ce trebuie, furnizând corpului nutrienţii de care are nevoie va fi mult mai uşor să stai departe de alimentele nesănătoase şi să faci alegerile nutritive.

Iată cinci variante pentru un mic dejun rapid şi bogat în proteine! Se fac foarte repede şi sunt sănătoase!

1. Avocado umplut cu ton


O jumătate de avocado umplut cu ton va furniza corpului atât grăsimile sănătoase de care are nevoie corpul, cât şi proteine de calitate. Conserva de ton în apă se amestecă cu mult pătrunjel şi ardei roşu, după care se umple o jumătate de avocado.
Opţional poţi să adaugi şi o felie de pâine integrală prăjită.


2. Smoothie cu banană, căpşuni şi spanac


În dimineţile în care ai poftă de un mic dejun uşor poţi să optezi pentru un smoothie, însă trebuie să faci o combinaţie potrivită care să ţină de foame şi să furnizeze mulţi nutrienţi. Mixează în blender 2 pumni mari de spanac, o banană, o lingură de tofu moale, 1/2 lingură cu unt de arahide/migdale, o cană cu apă sau lapte vegetal.


3. Ouă cu somon afumat şi avocado


Un mic dejun consistent şi foarte sănătos îl obţii dacă combini ouăle cu somonul afumat, alături de rucola şi câteva cubuleţe de avocado.


4. Terci de ovăz cu iaurt grecesc, afine şi migdale


Un terci de ovăz la care adaugi iaurt grecesc, migdale sau alte nuci (chiar şi unt de arahide/migdale) are un conţinut mai ridicat de proteine. În combinaţie cu fructele de pădure care furnizează antioxidanţi şi fibre, acest terci de ovăz devine un mic dejun complet şi bogat în proteine.

 

5. Toast cu avocado şi ou

Un toast din pâine integrală merge de minune cu avocado cremos şi un ou fiert moale. Această combinaţie furnizează carbohidraţi complecşi, grăsimi bune şi proteine. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod