5 gustări care nu te îngraşă

Este cunoscut faptul că cea mai buna metodă de a scăpa de kilogramele nedorite şi de a ne menţine silueta este alimentaţia sănătoasă, echilibrată.
Este cunoscut faptul că cea mai buna metodă de a scăpa de kilogramele nedorite şi de a ne menţine silueta este alimentaţia sănătoasă, echilibrată. De asemenea, mai ştim că înfometarea nu reprezintă o soluţie. Din contră chiar, avertizează nutriţioniştii. Pofta de mâncare predipune la alegeri alimentare greşite, aşa numitele "bombe calorice".

Dietă nu însemnă abţinere de la mâncare, ci alegerea unor alimente sănătoase şi cu conţinut scăzut in calorii.
Pe lânga cele trei mese principale ale zilei recomandate, micile gustari care ne ajută "să supravieţuim" între mese sunt la fel de importante. Alegerea acestora poate deveni un important aliat în lupta împotriva kilogramelor sau, din contră, poate aduce un plus la greutatea noastră.

Regula cea mai importantă de care trebuie să ţii cont în alegerea gustărilor dintre mese este numărul redus de calorii. De asemenea, trebuie să optezi pentru alimente sănătoase care să îţi ofere nutrienţii de care organismul tău are nevoie.


Iată 5 gustări recomandate de Catherine Bethea Dempsey, nutriţionist, pentru EverydayHealth.com:
1. Iaurt degresat şi fructe;
2. Câteva nuci (Atenţie să nu te laşi purtată de val şi să consumi prea multe. Deşi fac parte din categoria "gustări sănătoase" conţin un număr mare de calorii);
3. Brânză de vaci degresată şi fructe;
4. Roşii tăiate felii, castraveţi, brânză şi sos de salată degresat;
5.
Fructe tăiate felii la care poţi adăuga o linguriţa de unt de arahide.

Aceste gustări aduc câte puţin din grăsimi, carbohidraţi şi proteine, combinaţie care te va ajuta să alungi senzaţia de foame şi să faci alegeri sănătoase în alimentaţie, susţine nutriţionistul.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ssamara20 pe 13 Oct 2010, 11:16
    ...

    daca inlocuiesti cateva feliute de sunca cu un sfert de kilogram de branza nu cred ca te ajuta la slabit , totul depinde in ce cantitati este consumat, decat sa consumi 100 grame de nuci mai bine consumi un piept de pui la gratar gatit fara grasimi cu o salata, ma deranjeaza ca stiti nu stiti sa lamuriti oameni , asa pot sa zic si eu : ciocolata te ajuta la slabit , fara sa mentionez ca trebuie sa inlocuiesti o masa pe zi cu 2 tablete de ciocolata, vreau sa vad pe eva.ro un meniu de 7 zile - cu toate mesele pe zi - care sa ajute la slabit... tineti cont ca pentru un om de 80 de kg poate il ajuta sa dea jos cateva kg in plus dar pe cel cu 50 kg poate fi la limita esecului de a se ingrasa instant, nu mai spuneti ce sa manance femeile ca sa slabeasca fara sa mentionati cantitatile in functie de organism si greutate, daca sunteti specialisti in nutritie dati un sfat intelept

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod