3 reguli esenţiale care te ajută să slăbeşti şi să te menţii

Cu toţii ştim că dietele nu funcţionează. Cel puţin nu pe termen lung. Ar însemna să ţii întreaga viaţă dietă, ceea ce e cu siguranţă imposibil.
Dar cum să slăbeşti şi să ţii la distanţă kilogramele în plus odată ce le-ai dat jos? Există trei reguli de bază pe care să le urmezi, potrivit specialiştilor citaţi de psychologytoday.com.

Evită extremele

Dacă vrei să slăbeşti, probabil ţi-ai spus de multe ori că "de luni" începi dieta. Şi astfel ai început să tai drastic orice aliment care ştii că îngraşă şi este nesănătos. Dar aşa cum se întâmplă de obicei cu schimbările radicale şi drastice, ai cedat în scurt timp şi te-ai întors la alimentele nesănătoase având un setiment de frustrare şi consumând chiar mai mult ca înainte.


Acest scenariu se pare că este foarte des întâlnit. Iar ca să nu cazi de fiecare dată în această capcană, specialiştii recomandă evitarea dietelor stricte. De asemenea, este foarte important să-ţi aminteşti că o abatere de la planul tău de a mânca sănătos nu înseamnă că ai dat greş şi este cazul să renunţi. Chiar dacă ai deviat de la cursul tău, întoarce-te la scopul tău de a mânca sănătos. Cu siguranţă vei mai avea abateri şi vei consuma ceva care îngraşă, dar asta nu înseamnă că trebuie să te învinovăţeşti şi să renunţi.

Este important să-ţi placă ce mănânci

Odată ce te-ai decis să urmezi un stil de viaţă sănătos, îţi va fi imposibil să faci asta dacă eşti nevoită să mănânci alimente care nu îţi plac. Este calea cea mai sigură către eşec.
De exemplu, nu poţi mânca de trei ori pe zi salată, dacă nu îţi plac salatele.

Optează, în schimb, pentru alimente sănătoase care îţi plac şi include-le cât mai des în alimentaţia ta. Alege modul cel mai sănătos de preparare şi încearcă să elimini treptat ingredientele care conţin multe calorii. Cu timpul îţi vei adapta papilele gustative la noul stil de viaţă şi vei reuşi să ţii la distanţă kilogramele în plus.

Alege planuri pe care ştii că le poţi urma

Nu vei reuşi să adopţi un stil de viaţă sănătos care presupune să-ţi găteşti în fiecare zi, dacă tu abia ai timp să mănânci. De aceea, atunci când vrei să adopţi un regim alimentar sănătos, care îţi permite să slăbeşti şi să te menţii, gândeşte-te şi la stilul tău de viaţă.
În cazul în care trebuie să depui un efort semnificativ pentru a urma noul regim, cel mai probabil nu vei reuşi să-l respecţi.

Alege variante care se încadrează uşor în viaţa ta. De exemplu, atunci când vrei să adaugi ceva nou şi sănătos în viaţa ta, aşa cum ar fi să-ţi faci un smoothie verde în fiecare dimineaţă, pune-ţi întrebări de tipul "Este uşor de făcut? Am timp dimineaţa să-l prepar? Îmi place gustul? Aş putea să fac asta în fiecare dimineaţă?" Dacă răspunsurile sunt predominant afirmative, atunci schimbarea ţi se potriveşte.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod