10 delicii sarate si dulci pentru Paste

Oua umplute cu somon si maioneza de casa (12 portii) Ingrediente

Pentru maioneza
1 galbenus la temperatura camerei
1/2 catel de usturoi, zdrobit
1/4 ulei de masline
piper si sare dupa gust
1 lingura otet de vin

6 oua
1/2 ceapa taiata marunt
200 g file de somon, taiat cubulete
sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
  • pentru a prepara maioneza se bate galbenusul cu mixerul, adaugand treptat uleiul de masline;
  • se zdrobeste catelul de usturoi si se adauga zeama lui in maioneza proaspat preparata;
  • chiar la final adauga cate putin din otetul de vin, care va schimba putin consistenta maionezei;
  • se fierb ouale timp de 10-15 minute, se lasa la racit, se curata de coaja si se taie in doua pe lungime;
  • se amesteca galbenusurile cu ceapa, somonul, jumatate din maioneza, sare si piper;
  • se umplu jumatatile de albus cu cate o lingura din amestecul cu galbenus;
  • se lasa la frigider inainte de a se servi.

Informatii nutritionale: 95 kcal; 8 g grasimi; 127 mg colesterol; 103 mg sodiu; 0,8 g carbohidrati; 0 g fibre; 4,9 g proteine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod