10 delicii sarate si dulci pentru Paste

Salata de capsune (8 portii) Pregatirea ingredientelor: 20 minute
Timp de gatire: 15 minute

Ingrediente
2 1/2 cani de orez expandat
1 1/2 cana de alune turcesti maruntite
3/4 cana de zahar brun
1/2 cana de margarina, topita
500 g de capsune proaspete sau congelate
1/3 cana zeama de portocale
1 lingura de zahar vanilat
2 mere delicioase, curatate si taiate cubulete
2 mere Golden, curatate si taiate cubulete
2 mere verzi, curatate si taiate cubulete
4 portocale, curatate si taiate cubulete
1 cana de ananas, taiat cubulete

Mod de preparare:
  • se incalzeste in prealabil cuptorul;
  • se aseaza orezul expandat si alunele intr-o tava de copt si se adauga zaharul brun si margarina topita;
  • se lasa la cuptor timp de 10-15 minute, amestecand din cand in cand, dupa care se scoate tava si se lasa la racit;
  • se pune intr-un blender capsunele si zaharul vanilat si se amesteca pana devin un sos;
  • intr-un bol mare se amesteca bucatile de mar verde, galben si rosu cu cele de portocale si ananas;
  • se adauga amestecul cu orez/alune si se toarna sosul de capsune la suprafata salatei.

Informatii nutritionale: 531 kcal; 27,1 g grasimi; 0 mg colesterol; 211 mg sodiu; 9,3 g fibre; 6,5 g proteine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod