De ce nutriționiștii te imploră să eviți „dietele detox” de 7 zile

Orice dietă de detoxifiere care promite rezultate miraculoase în doar o săptămâna dacă te înfometezi trebuie evitată, pentru că îți poate afecta sănătatea, iar pe termen lung te îngrași din nou, afirmă experții.

Poate te-ai întors din vacanță și simți că ai mâncat prea mult. Sau poate ai fost foarte ocupată și nu ai mâncat sănătos în ultima perioada. Orice motiv te-ar împinge să încerci să slăbeșți rapid, nu trebuie să urmezi o cură de detoxifiere, să te înfometezi sau să mănânci mai puțîn doar pentru că ti-ai permis să te bucuri de viață.
 
Tot ceea ce contează cu adevărat este să faci ceea ce e în interesul tău și al corpului tău. Nutriționiștii explică pentru Marie Claire de ce o dietă de detoxifiere de 7 zile este periculoasă pentru sănătate.
 


Dietele extreme speculează fricile oamenilor

 
 
Potrivit site-ului ministerului britanic al Sănătății și nutritionistei Amanda Johnson, detox-ul se bazează pe ideea că, după ce ai mâncat anumite alimente, trebuie „să-ți cureți” corpul de toxine și substanțe chimice.
 
Chris Barker, terapeut nutritional la clinică The Lifestyle, spune că, din punct de vedere medical, detoxifierea înseamnă oprirea abuzului de medicamente, droguri și alcool.
De-a lungul timpului, termenul a fost preluat de industria wellness.


Citește continuarea peandreearaicu.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod