Detoxifiere de 3 zile: ce să mănânci ca să elimini toxinele?

Nu trebuie să te complici, ci să te bazezi pe verdețuri, legume și fructe. Cum arată o detoxifiere de 3 zile și ce trebuie să mănânci la fiecare masă?
Toată lumea simte nevoia de câteva zile de detoxifiere, în special atunci când știm că am exagerat cu mâncarea și am consumat alimente hipercalorice nesănătoase. Această detoxifiere de 3 zile nu trebuie să îți dea mai multe bătăi de cap, ci doar să te concentrezi către alimentele integrale și simple. Și da, trebuie să excluzi din meniu câteva alimente care pot să împiedice procesul de detoxifiere în aceste zile. 

O cură de detoxifiere cu sucuri nu este pentru toată lumea și nici nu este recomandată pe termen lung. În cazul în care nu ești de acord să urmezi un plan detox cu sucuri, atunci acest meniu de detoxifiere va fi perfect pentru tine. Cel mai important lucru este să te asiguri că furnizezi corpului mulți nutrienți și să mănânci simplu. 


Detoxifiere de 3 zile: reguli de bază


Mănâncă simplu și sănătos! Elimină din dietă carnea, peștele, fructele de mare, lactatele, ouăle, alimentele procesate dulci și sărate, fast food, prăjelile, alcoolul, cofeina, zahărul și glutenul. 

Bea sucuri proaspete de legume, verdețuri și fructe de două ori pe zi! Câte un pahar de suc proaspăt stors din multe legume, verdețuri și fructe (încearcă să pui mai multe legume și verdețuri) este esențial pentru corp, deoarece astfel te asiguri că furnizezi o mulțime de nutrienți. 

Ai grijă la gustări! Bazează-te pe nuci și semințe crude, hidratate peste noapte în apă, deoarece acestea furnizează mult magneziu.

Adaugă ingrediente proaspete și colorate în meniu! Legumele, verdețurile și fructele diverse, precum și leguminoasele (mazăre, fasole, năut, linte) asigură un aport însemnat de vitamine și minerale care hrănesc corpul și favorizează eliminarea toxinelor. 

Folosește condimente cu efect detoxifiant! Turmericul, scorțișoara, ghimbirul, spirulina și lămâile sunt recunoscute pentru efectul detoxifiant și merită să le incluzi în cât mai multe preparate.

Mărește aportul de fibre, deoarece ele grăbesc eliminarea toxinelor! Include în meniul tău: semințele de chia, semințele de in măcinate, verdețurile, broccoli și portocalele.

Bea doi litri de apă pe zi! Adaugă lămâie, semințe de chia, turmeric, ghimbir și grepfrut în apă dacă vrei să aibă un gust. De asemenea, consumă ceaiuri din plante medicinale neindulcite. 

Consumă grăsimi sănătoase! Uleiul de măsline, cocos, in, avocado presate la rece, semințele de dovleac/floarea-soarelui și nucile trebuie să se regăsească în meniul tău. 

Nu sări peste mese! Este important să ai un orar strict de mese pe care să-l respecți. 

Începe ziua cu meditație și yoga! Cinci minute de meditație și 15 minute de yoga te pot ajuta să te eliberezi de stres și să te concentrezi mai ușor pe sarcinile zilnice. 


Detoxifiere de 3 zile: ce să mănânci ca să elimini toxinele?


Iată ce trebuie să consumi în fiecare zi la micul dejun, prânz și cină:

Suc la trezire din: 4 morcovi, 1 sfeclă roșie, 1 lămâie sau 1 măr. Se dau prin storcător și se poate dubla porția ca să ai la frigider pentru prânz sau seară. 

Micul dejun

Un smoothie cremos făcut în blender cu: un băț de țelină apio, 1/2 cană cu verdețuri (spanac, mentă, frunze de sfeclă roșie, salata), 1/2 măr sau 1/2 banană, 1/2 cană cu ananas proaspăt, 1 linguriță cu spirulină, 1 castravete mic, 1 lamaie stoarsă, 2 nuci braziliene și 1/2 cană cu lapte de migdale neîndulcit. Ornează smoothie-ul cu semințe de chia și consumă-l pe tot. 


Prânz

O salată mare cu: un avocado, 1 castravete, 1/2 cană cu florete de broccoli crude, 1 cană cu spanac baby sau varză kale, 1 cană cu pătrunjel, 1/2 cană cu varză roșie, 1/2 cană cu orez brun, 1/4 cană cu nuci coapte. Dressing-ul se face din: 1 linguriță cu ulei de măsline extravirgin, 1/2 lămâie stoarsă și puțin ghimbir răzuit. 


Gustare 

Un pumn mic cu nuci și semințe crude (migdale, nuci, semințe de floarea-soarelui, alune de pădure, semințe de dovleac) care trebuie înmuiate în apă câteva ore. Păstrează la frigider un borcan cu apă și mix de nuci/semințe ca să le ai la îndemână când ai nevoie de o gustare. 


Cină

La masa de seară este bine să consumi o supă cremă din legume care sunt recunoscute pentru efectul lor detoxifiant. Aici găsești rețetele pentru supe detox!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod