Voma

Starea de voma si greata la copii

Desi este doar un simptom si nu o boala in sine, am decis sa abordam astazi aspectele ce tin de trairea psihologica a vomei atat la copii foarte mici cat si la cei mai mari si de trairile si atitudinile parintilor.
5 remedii care-ţi taie greaţa

5 remedii care-ţi taie greaţa

Stările de greaţă pot să apară când eşti însărcinată, întâmpini probleme cu digestia sau în urma unui tratament pentru cancer. Păstrează la îndemână câteva remedii care îţi pot veni în ajutor pentru ameliorarea stărilor de greaţă!
Bujorul inlatura efectele adverse ale chimioterapiei

Bujorul inlatura efectele adverse ale chimioterapiei

Starile de voma si greata, diareea, crampele la stomac si pierderea in greutate ar putea fi ameliorate cu ajutorul unui tratament care are la baza florile de bujor, sustin cercetatorii americani de la Scoala de Medicina a Universitatii Yale.

"Ameteli puternice, somnolenta si voma" (Baciucy)

INTREBARE: "Acum o luna si jumatate a debutat tot. Ameteli puternice, somn continuu, voma, pierderea echilibrului. A urmat un RMN care e OK. Exista o problema de disc la nivel cervical, dar nu asa de mare ca sa nu mai pot iesi singura din casa. Dupa fizioterapie, neurologie si o alta...

Refluxul gastro-esofagian provoaca angoasa mamei

Intre stomac si esofag exista un sficter ce poarta denumirea de cardia. El permite in mod normal trecerea alimentelor si lichidelor doar intr-un sens, din esofag in stomac. In cazul refluxului gastro-esofagian, acest sfincter se inchide incomplet si asta permite intoarcerea alimentelor inapoi in...

Invinge bulimia pas cu pas!

Bulimia se caracterizeaza prin episoade repetate de mancat compulsiv urmate fie de varsaturi autoinduse, fie de abuzul de laxative, de diuretice sau de alte medicamente, fie de o activitate fizica excesiva.

Raul de masina: metode de prevenire

Multi parinti cer ajutor pentru copiii lor cu care nu pot merge cu masina in special, dar nici cu autocarul sau alte mijloace de transport din cauza starii de rau pe care micutii o au.

Primul ajutor in caz de gastroenterita

Gastroenterita este o inflamatie a stomacului si intestinelor. Aceasta este o modificare de tip intestinal, care apare in urma consumului de alimente sau apa contaminate cu microorganisme toxice.

3 plante care-ti usureaza digestia

Pentru majoritatea dintre noi, un tract gastrointestinal sanatos este una dintre dorintele sau placerile vietii. Doctorul Charles Copeland spunea intr-una dintre lucrarile sale: "A manca este uman, a digera este divin". In cazul in care sistemul digestiv nu iti functioneaza cum trebuie...

Primul ajutor in caz de lesin

Starea de lesin survine in momentul in care fluxul sanguin catre creier este redus, cauzand pierderea cunostintei, de regula pe o perioada foarte scurta.

Cum se manifesta criza bulimica?

Descrisa ca un comportament de a manca fara limita, fara a te putea opri sau controla, bulimia trebuie totusi deosebita de alte comportamente alimentare.