Fda

FDA a recomandat cobas HPV ca test de screening pentru cancerul cervical

FDA a recomandat cobas HPV ca test de screening pentru cancerul cervical

Comitetul consultativ FDA a recomandat in unanimitate utilizarea cobas HPV ca test de screening primar pentru identificarea femeilor cu risc inalt de cancer cervical.
Primul tratament preventiv contra SIDA!

Primul tratament preventiv contra SIDA!

Un comitet de experţi a recomandat, joi, Agenţiei americane pentru medicamente (FDA) comercializarea produsului Truvada, primul tratament preventiv contra maladiei SIDA, în ciuda temerilor exprimate de câteva asociaţii potrivit cărora această iniţiativă ar antrena comportamente sexuale...

Dispozitivele pentru administrarea insulinei trebuie folosite individual

FDA a trimis o avertizare cu privire la noile dispozitive pentru diabetici care trebuie folosite individual. Daca mai multi pacienti folosesc acelasi dispozitiv, exista riscul transmiterii mai multor boli precum hepatite virale sau HIV.

Un nou medicament pentru vezica hiperactiva

Medicamentul Gelnique a fost aprobat de Food and Drug Administration (FDA) si este un gel cu clorhidrat de oxibutinin care se aplica zilnic pe diferite zone ale corpului: coapse, abdomen sau umeri.

FDA nu a aprobat testul pentru depistarea cancerului ovarian

Administratia pentru Alimente si Medicamente din SUA (FDA) sustine ca testul care depisteaza cancerul ovarian este promovat ilegal de catre Corporatia Laboratoarelor (LabCorp). Acest test a crescut speranta femeilor si doctorilor deoarece promitea depistarea cancerului ovarian in faze incipiente,...