Dispozitivele pentru administrarea insulinei trebuie folosite individual

FDA a trimis o avertizare cu privire la noile dispozitive pentru diabetici care trebuie folosite individual. Daca mai multi pacienti folosesc acelasi dispozitiv, exista riscul transmiterii mai multor boli precum hepatite virale sau HIV.
FDA recomanda medicilor specialisti sa isi informeze pacientii cu diabet cu privire la aceste aspecte. "Dispozitivul pentru injectarea insulinei este creat special si este sigur pentru un pacient care il poate folosi de mai multe ori, dar pentru fiecare injectie este nevoie de un ac nou", a declarat Amy Egan din partea FDA. "Dispozitivul nu se poate folosi de mai multe persoane, chiar daca i se schimba acul de fiecare data, pentru ca si in acest fel exista riscul transmiterii unor boli grave", avertizeaza specialistul.

Dispozitivul (noua generatie FlexPen) similar cu aspectul unui stilou permite dozarea exacta a insulinei, simplifica procesul de injectare (forta de injectare este cu 30% mai mica) si permite diferentierea cu usurinta a tipului de insulina (datorita culorilor diferite), scazand riscul aparitiei unor erori in administrarea tratamentului.

Un dispozitiv contine 300 de unitati de insulina, adica necesarul de insulina pentru 10 zile.
Dispozitivul nu costa, ci este inclus in pretul insulinei. Persoanele care necesita tratamentul cu insulina primesc gratuit din farmacie dispozitivul preumplut cu insulina prescrisa de medicul specialist.

Sursa: Food and Drug Administration
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod