Aditivi

Studiu: Un sfert dintre aditivii alimentari autorizați sunt periculoși pentru sănătate

Studiu: Un sfert dintre aditivii alimentari autorizați sunt periculoși pentru sănătate

Asociația pentru protecția consumatorilor UFC-Que Choisir din Franța a analizat studii efectuate de-a lungul anilor pentru a evalua cât de siguri sunt aditivii alimentari autorizați din Europa.
De ce copiii din Franța nu au ADHD?

De ce copiii din Franța nu au ADHD?

Deși tulburarea de deficit de atentie si hiperactivitate (ADHD) este considerată o afecțiune la nivelul unei epidemii, se pare că nu apare deloc în cazul copiilor din Franța. Află de ce se întâmplă acest lucru.
Tot ce trebuie să știi despre pâinea din comerț

Tot ce trebuie să știi despre pâinea din comerț

Te-ai întrebat cum ajunge pâinea din comerț pe raft? Descoperă procesul de obținere a unei franzele, pe care o poți lua oricând de la magazin.
13 substanțe periculoase care se găsesc în alimente. Cum să le eviți

13 substanțe periculoase care se găsesc în alimente. Cum să le eviți

Aproape orice produs alimentar pe care îl iei la întâmplare de pe raftul unui magazin conține în lista de ingrediente cel puțin o substanță sintetică sau un aditiv.
Chimie în farfurie: Cum arată aditivii alimentari pe care îi mănânci zilnic

Chimie în farfurie: Cum arată aditivii alimentari pe care îi mănânci zilnic

E-urile de care auzim atât de des şi pe care mulţi dintre noi au ajuns deja să le ignore, fac parte zilnic din alimentaţia noastră.
Ce mâncăm: Mărcile de pâine fără E-uri

Ce mâncăm: Mărcile de pâine fără E-uri

Românii îi depăşesc pe germani şi pe francezi la consumul de pâine. Din păcate, cumpărăm din magazine pâine feliată care conţine aditivi alimentari şi coloranţi, numărul de E-uri variind între zero şi cinci, în funcţie de producător. Există, totuşi, şi variante sănătoase.
Renunţă la E-uri: Cum să faci brânză topită în casă. Simplu şi rapid

Renunţă la E-uri: Cum să faci brânză topită în casă. Simplu şi rapid

Sortimentele din comerţ conţin aditivi care sunt periculoşi pentru sănătate. Înlocuieşte-le cu această reţetă cu ingrediente puţine şi sănătoase!
Peste 68% dintre români consideră important ca produsele cumpărate să nu conțină aditivi alimentari

Peste 68% dintre români consideră important ca produsele cumpărate să nu conțină aditivi alimentari

7 din 10 români citesc etichetele atunci când cumpără un produs nou lansat pentru piață. Printre informațiile verificate pe etichetă pe primul loc se află numărul de calorii, urmat de aportul nutritiv, dar și beneficiile pentru sănătate.
Dulciurile bio: Ce conţin şi de ce sunt mai sănătoase decât zahărul

Dulciurile bio: Ce conţin şi de ce sunt mai sănătoase decât zahărul

Pe lângă alimentele bio, îşi fac loc pe piaţa noastră şi dulciurile cu ingrediente 100% naturale. Industria bio, eco, organică devine o nişă ce creşte de la un an la altul. Procedeul nu este tocmai simplu, dar rezultatul este unul spectaculos şi foarte sănătos.
Sa revenim la alimentele naturale!

Sa revenim la alimentele naturale!

Viata moderna a impus producerea rapida si in cantitati cat mai mari a diferitelor tipuri de alimente si bauturi. De aici si pana la folosirea excesiva a pesticidelor si a fertilizatorilor in agricultura...

Despre mancare la "Prim Plan", pe TVR 1

Miercuri, 22 octombrie, de la ora 21.10, TVR 1 aduce in dezbatere un subiect de interes pentru noi toti. Este vorba despre produsele alimentare si de modul cum acestea au fost obtinute. Tot mai des auzim despre existenta aditivilor alimentari si despre efectele nocive ale acestora asupra...

Mezelurile favorizeaza aparitia cancerului de colon

Consumul de carne procesata, mezeluri, bacon sau carnati creste riscul aparitiei cancerului la intestinul gros cu pana la 63%. Avertizarea a fost facuta de experti ai World Cancer Research Fund (WCRF).