Sa revenim la alimentele naturale!

Viata moderna a impus producerea rapida si in cantitati cat mai mari a diferitelor tipuri de alimente si bauturi. De aici si pana la folosirea excesiva a pesticidelor si a fertilizatorilor in agricultura...
Viata moderna a impus producerea rapida si in cantitati cat mai mari a diferitelor tipuri de alimente si bauturi. De aici si pana la folosirea excesiva a pesticidelor si a fertilizatorilor in agricultura, folosirea stimulatorilor hormonali de crestere pentru animale sau modificari genetice in acelasi scop, nu a mai fost decat un pas.

Dar aceasta nevoie de a produce cat mai mult, atat in agricultura cat si in industria alimentara, a condus la aparitia unor alimente cel putin nocive pentru sanatatea noastra.


Alimentele sunt prelucrate folosind diverse procese tehnologice care au adesea efecte negative, precum distrugerea sau scaderea calitatii nutrientilor.

Un exemplu este tratarea termica abuziva. "Laptele de tip UHT este obtinut prin incalzirea laptelui pana la o temperatura de 136 grade Celsius. Efectul unei astfel de tratari abuzive este, in primul rand, transformarea proteinelor benefice in proteine periculoase pentru organism, cu efecte cancerigene", declara dr. Pavel Chirila, medic primar boli interne, specialist tratamente naturiste.


"De asemenea, procedeul de obtinere a sarii extrafine, care se foloseste in prezent pe scara larga, presupune tratarea sarii cu ferocianura, o substanta deosebit de periculoasa. In urma acestei proceduri, sarea extrafina ajunge sa contina de 30 de ori mai putin magneziu decat sarea obisnuita", adauga dr. Chirila.

Aditivii alimentari sunt aproape nelipsiti din alimentele procesate, cea mai grava problema fiind legata de legile "lejere" care permit producatorilor sa introduca substante care nu ar fi fost absolut necesare.
Pe langa nelipsitii coloranti si conservanti, alimentele sunt tratate pentru a-si pastra aspectul proaspat mult mai mult timp sau pentru a avea o textura sau o consistenta anume.

"Abuzul de alimente procesate este atat de grav incat o persoana mananca, in medie, in jur de 4,5 kg de aditivi pe an", aflam de la dr. Pavel Chirila.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alma pe 22 Mai 2012, 12:11
    produse ecologice, bio

    Atunci cand cumparam alimente ecologic, bio, naturale, e posibil sa scoatem mai multi bani din buzunar. Insa, nu vorbim numai de o cheltuiala, ci de o investitie in sanatate. Eu cel putin asa consider cand pun pe masa astfel de alimente pentru mine, sot si copii. In plus, se pot gasi tot felul de site-uri cu produse naturale, mai ieftine decat in magazine. Eu am inceput de cateva luni sa cumpar multe produse de aici si sincer am fost multumita: http://www.lamedeleni.ro/

    0
    0

  • Nela pe 4 Feb 2010, 12:39
    Paine Naturala ELTA

    Buna. doresc sa impartasesc si eu din experienta proprie celor care cauta solutii reale, verificate! observand comentariile de mai sus descopar ca multe persoane inca au probleme care pt. mine sunt de domeniul trecutului. Pentru cei interesati, le recomand cu drag Painea Naturala ELTA. Este o paine doar din tarate de grau, realizata prin deshidratare la temperaturi sub 40 grade Celsius(necoapta, nedospita, fara sare, conservanti sau aditivi). Adresa de udne v-o puteti procura, in Bucuresti, este: Str. DOAMNEI, (langa Universitatea Spiru Haret), nr. 17-19, etaj 2, camera 211. program de functionare la acest punct de lucru: 17:30-20:00, de luni pana vineri. se pot face si comenzi pentru cei din provincie, la telefon 0721 291 063 sau 0722 37 11 07 sau pe www.eltauniversitate.ro termenul de grantie al painii este 3 luni, si se pastreaza la temperatura camerei, in mediu uscat. sper sa va aduca si voua bucuria si increderea mult dorita! succes

    0
    0

  • ionut pe 29 Mai 2009, 13:38
    pt. toti si pt. toate

    produsele apicole sunt cele mai naturale si sunt folosite cu succes de mii de ani. mai multe amanunte la dog.catel@yahoo.com

    0
    0

  • codrin pe 16 Apr 2009, 09:54
    alim

    alimentatie naturista

    0
    0

  • roxana pe 23 Mar 2009, 08:36
    sanatos ....

    Intr-adevar este foarte important sa evitam toate alimentele extrem de procesate, semipreparatele si mai ales cele conservate. Cat despre lapte Elena e firesc sa fie ceva dubios la mijloc atata timp cat laptele normal se altereaza in mai putin de 24 de ore la temperatura camerei si cel UHt tine si 3-6 luni, nu crezi? Ala numai lapte nu mai este....

    0
    0

  • Elena pe 22 Feb 2009, 15:24
    lapte uht

    Nu este oare reclama negativa? ... este corect cum procedati?

    0
    0

  • anuta.goglea pe 21 Feb 2009, 19:39
    trai sanatos

    Sa revenim la alimentele naturale!.....sa traim sanatos,,,noi si copiiI nostrii,,,ca sa avem ,si,o tara mai SANATOASA !!!...DUPA REVOLUTIE am fost indopati cu toate chimicalele occidentului(smecheri),numai ca sa faca bani,bani bani,de la FRAIERI !!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod