Sa revenim la alimentele naturale!


Potrivit site-ului www.bodyecology.com - un studiu efectuat pe o perioada de sapte ani la Universitatea din Hawaii, in care au fost implicate in jur de 200.000 de persoane, a evidentiat faptul ca persoanele care au o dieta bogata in  carne procesata, mezeluri in special, prezinta un risc cu 67% mai mare de aparitie a cancerului pancreatic, in comparatie cu cei care consuma mai putine alimente de acest tip.

Pe langa faptul ca ne intoxica, alimentele procesate ne si ingrasa. De obicei, au un continut mai mare de zahar, grasimi si sare, fiind mult mai sarace in fibre si nutrienti decat alimentele care stau la baza lor.
Nu este de mirare ca Organizatia Mondiala a Sanatatii le considera principala cauza a obezitatii in intreaga lume, dupa cum aflam de pe site-ul mentionat mai sus.

Medicul nutritionist Robert Lustig, specialist in cadrul University of California San Francisco, a declarat pentru consumeraffairs.com:"Alimentele procesate sunt pline de zahar, ceea ce afecteaza echilibrul hormonal al organismului si determina aparitia unei dependente fata de aceste alimente".

Desi alimentele procesate sunt prezente pe toate rafturile, specialistii recomanda sa le consumam cu moderatie sau chiar sa le eliminam din regimul alimentar.
De exemplu, in locul mezelurilor, sa alegem carnea proaspata pe care sa o fierbem sau sa o preparam la gratar.

Chiar daca sunt mai scumpe decat produsele obisnuite, alimentele ecologice reprezinta o investitie de necontestat pentru sanatatea ta. Legislatia este foarte clara in ceea ce priveste acordarea etichetei "produs ecologic", prin urmare nu trebuie sa iti faci griji ca ceea ce scrie pe eticheta nu se ragaseste in calitatile produsului cumparat.

Daca inlocuiesti sucurile de fructe cu fructele in stare proaspata, vei beneficia de fibrele continute de acestea si vei putea evita zaharul, conservantii si colorantii care se afla in majoritatea sucurilor de fructe din comert.

Pentru a evita alimentele deosebit de nocive, citeste intotdeauna eticheta inainte de a cumpara.
Cu cat lista de ingrediente este mai mare, cu atat creste riscul ca alimentul respectiv sa fie "imbogatit" cu tot soiul de substante daunatoare.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alma pe 22 Mai 2012, 12:11
    produse ecologice, bio

    Atunci cand cumparam alimente ecologic, bio, naturale, e posibil sa scoatem mai multi bani din buzunar. Insa, nu vorbim numai de o cheltuiala, ci de o investitie in sanatate. Eu cel putin asa consider cand pun pe masa astfel de alimente pentru mine, sot si copii. In plus, se pot gasi tot felul de site-uri cu produse naturale, mai ieftine decat in magazine. Eu am inceput de cateva luni sa cumpar multe produse de aici si sincer am fost multumita: http://www.lamedeleni.ro/

    0
    0

  • Nela pe 4 Feb 2010, 12:39
    Paine Naturala ELTA

    Buna. doresc sa impartasesc si eu din experienta proprie celor care cauta solutii reale, verificate! observand comentariile de mai sus descopar ca multe persoane inca au probleme care pt. mine sunt de domeniul trecutului. Pentru cei interesati, le recomand cu drag Painea Naturala ELTA. Este o paine doar din tarate de grau, realizata prin deshidratare la temperaturi sub 40 grade Celsius(necoapta, nedospita, fara sare, conservanti sau aditivi). Adresa de udne v-o puteti procura, in Bucuresti, este: Str. DOAMNEI, (langa Universitatea Spiru Haret), nr. 17-19, etaj 2, camera 211. program de functionare la acest punct de lucru: 17:30-20:00, de luni pana vineri. se pot face si comenzi pentru cei din provincie, la telefon 0721 291 063 sau 0722 37 11 07 sau pe www.eltauniversitate.ro termenul de grantie al painii este 3 luni, si se pastreaza la temperatura camerei, in mediu uscat. sper sa va aduca si voua bucuria si increderea mult dorita! succes

    0
    0

  • ionut pe 29 Mai 2009, 13:38
    pt. toti si pt. toate

    produsele apicole sunt cele mai naturale si sunt folosite cu succes de mii de ani. mai multe amanunte la dog.catel@yahoo.com

    0
    0

  • codrin pe 16 Apr 2009, 09:54
    alim

    alimentatie naturista

    0
    0

  • roxana pe 23 Mar 2009, 08:36
    sanatos ....

    Intr-adevar este foarte important sa evitam toate alimentele extrem de procesate, semipreparatele si mai ales cele conservate. Cat despre lapte Elena e firesc sa fie ceva dubios la mijloc atata timp cat laptele normal se altereaza in mai putin de 24 de ore la temperatura camerei si cel UHt tine si 3-6 luni, nu crezi? Ala numai lapte nu mai este....

    0
    0

  • Elena pe 22 Feb 2009, 15:24
    lapte uht

    Nu este oare reclama negativa? ... este corect cum procedati?

    0
    0

  • anuta.goglea pe 21 Feb 2009, 19:39
    trai sanatos

    Sa revenim la alimentele naturale!.....sa traim sanatos,,,noi si copiiI nostrii,,,ca sa avem ,si,o tara mai SANATOASA !!!...DUPA REVOLUTIE am fost indopati cu toate chimicalele occidentului(smecheri),numai ca sa faca bani,bani bani,de la FRAIERI !!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod