Plantele care iti purifica aerul din locuinta

Afla care sunt acestea
Unele plante de apartament nu sunt numai frumoase, dar te ajuta si sa iti improspatezi aerul din casa, filtrand poluantii si dioxidul de carbon pe care il expiri, eliberand oxigenul si crescand umiditatea.

Cercetarile facute de NASA in anii '80 au demonstrat ca multe plante de casa purifica aerul si pot elimina pana la 87% din cantitatea de toxine din aer. Multe cladiri proaspat renovate sunt "prevazute" cu o calitate foarte scazuta a aerului de interior, iar de aici efectele negative asupra corpului tau: dureri de cap, piele dezhidratata, alergii, stare de somnolenta, iritatii ale ochilor, gatului si nasului etc.
Iar tu nici nu stii ca stai intr-o locuinta care te face sa suferi...

A fost emisa o lista cu plante recunoscute a fi purificatoare de aer, formata din 50 de specii deja testate, dintre care cele mai intalnite sunt:

plante verzi
: areca (chamaedorea), aglaonema, dracaena marginata, dracaena janet craig, dracaena warneczki, dracaena massageana, philodendron, epipremnum (scindapsus), sansevieria, ficus elastica, ficus alii, iedera;

plante cu flori
: spatiphyllium, crizantema, gerbera, azalea.
Si iata cum ne intoarcem la natura, la plantele care ne fac atat de mult bine. O gura de aer proaspat poate face minuni si tu stii bine asta! Iata cateva exemple de plante care iti purifica aerul din locuinta:

Ficusul, Crizantema si Aloe Vera purifica aerul prin eliminarea formaldehidei, o substanta toxica, inclusa de catre oamenii de stiinta in clasa substantelor probabil cancerigene.
Formaldehida se gaseste in mochete si in materialele din care sunt confectionate canapelele. Daca te expui la o cantitate mare de formaldehida intr-un timp scurt, poti avea iritatii ale nasului, ochilor si gatului, dureri de cap, dar si tulburari ale somnului.

Filodendronul absoarbe substantele nocive folosite la tratarea lemnului de mobila.     

Dracena absoarbe benzenul si substantele volatile din vopseluri, lacuri si adezive din atmosfera.

Cactusul
, Aspidistra, Iedera si Clorophytum absorb fumul de tigara. Cactusul si Copacul Dragon (Dragon Tree Plant reduc, prin absorbtie, poluarea electromagnetica creata de folosirea calculatoarelor, televizoarelor si a cuptoarelor cu microunde.

Feriga contribuie la sporirea umiditatii din aer prin procesul de transpiratie.
Daca ai pisica, renunta la feriga pentru frunzele ei sunt toxice pentru patrupedul tau. Si palmierul regleaza nivelul umiditatii din locuinta ta.

Chlorophytum
(planta-paianjen) are capacitatea de a absoarbi in ca­te­va zile 90% din formaldehide si monoxid de carbon.

Spatiphyllium purifica aerul, absoarbe noxele din mediul inconjurator si te fereste de efectele nocive ale fumului de tigara. Este planta ideala pentru birou, dar si pentru resedinte, in special in dormitor.

Anthuriumul poate fi asezat in special in bucatarie, pentru ca elimina amoniacul care se aduna in incaperi.

Crassula are darul de a elimina energiile negative.
Deci, daca esti nervoasa si agitata, o astfel de planta te poate inveseli.

Crinul Peace(Peace Lily) ajuta la reglarea nivelului interior al umiditatii.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • caia alexandru pe 6 Aug 2013, 19:48
    ficus

    vreau sa mi tin planta an casa dormitor mai sigur

    0
    0

  • ion pe 26 Aug 2012, 17:43
    tare!

    "Cactusul si Copacul Dragon (Dragon Tree Plant reduc, prin absorbtie, poluarea electromagnetica creata de folosirea calculatoarelor, televizoarelor si a cuptoarelor cu microunde" .... spune multe despre calitatea articolului

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod