tata

Tații influențează mai mult dezvoltarea fetițelor decât mamele

În societatea din zilele noastre, în care există mai multe mame singure decât în trecut, există tendința de a crede că o femeie poate crește singură un copil, în special o fetiță. Și nu este o percepție greșită. Cu toate acestea, studiile recente indică faptul că tații influențează mai mult dezvoltarea fetițelor decât mamele. Iată de ce și cum!

Care este motivul pentru care tații influențează mai mult dezvoltarea fetițelor decât mamele?


Potrivit unui studiu publicat în Journal of Family Psychology, fetițele care au relații bune cu tații lor sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta anxietate și depresie, se simt mai confortabil să vorbească despre sentimentele lor și au capacitatea de a se deschide și de a se pregăti pentru relațiile împlinite viitoare.

Lucrurile precum valorile personale, imaginea de sine, relațiile, sexualitatea și sentimentul de control asupra propriei vieți sunt alte noțiuni în care tații au un cuvânt important de spus. Atunci când tatăl formează o relație profundă și sănătoasă cu fiica sa, el o ajută să creeze o imagine de sine pozitivă și îi permite să stabilească un sentiment de control asupra vieții, care îi va da încrederea să reușească.

Ce rol au tații?


Pe lângă faptul că au un impact emoțional imens, tații au și un impact profund asupra finanțelor și chiar aparențelor fizice ale fiicelor. Potrivit acestui studiu, care a fost realizat de Rutgers, fetele care au un tată implicat de la început au o dietă adecvată și o sănătate fizică mai bună decât cele care au tați absenți sau neimplicați.

Tații contribuie, de asemenea, la asigurarea stabilității financiare a fiicelor lor care, împreună cu o stare generală de sănătate fizică și emoțională bună, le permite fetelor să aibă mai multe șanse să reușească în viață.
Cu cât sunt mai implicați mai devreme tații în satisfacerea nevoilor fiicelor, cu atât mai puternică este legătura dintre ei, ceea ce duce la apariția beneficiilor de mai sus. Implicarea timpurie a taților este ceva relativ nou, având în vedere că acum 75 de ani tații nici nu puteau fi în aceeași cameră atunci când se nășteau fiicele lor.

În prezent, există mai multe oportunități ca bărbații să se implice în relația cu fiicele lor chiar de la început. Ei pot schimba scutecele și pot ajuta chiar și la hrănirea fetițelor.
Legănatul copiilor la sfârșitul zilei este un alt mod prin care părinții pot construi o legătură substanțială chiar de la început.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod