Ssst! Vine Mos Nicolae...

"Cei mai cuminti copii primesc dulciuri mii si jucarii. Cei care nu au fost ascultatori, vor primi cate o nuielusa. Cu cat copilul a fost mai obraznic, cu atat nuielusa va fi mai mare!", imi spunea, in fiecare an, bunica mea...

"Cei mai cuminti copii primesc dulciuri mii si jucarii. Cei care nu au fost ascultatori, vor primi cate o nuielusa. Cu cat copilul a fost mai obraznic, cu atat nuielusa va fi mai mare!", imi spunea, in fiecare an, bunica mea, careia ii ascultam cu drag toate povestile pline de talc.

Ca sa imi gasesc cizmulitele pline cu daruri in dimineata zilei de 6 decembrie, ma pregateam din timp: inainte ca Mos Nicolae sa vina si pe la mine, incercam sa nu mai fac atat de multe nazbatii, imi lustruiam cu mare grija cizmulitele si il asteptam ore in sir, pitita dupa soba...

pana adormeam. Nu l-am vazut niciodata, dar de fiecare data a trecut pe la mine, pentru ca imi gaseam cizmulitele burdusite cu dulciuri si felurite jucarii! Stiam ca acesta este doar inceputul - urma sa ma viziteze si Mos Craciun, ale carui povesti le ascultam cu cea mai mare atentie!

Povestea darurilor impartite pe furis de catre Mos Nicolae este foarte veche. Bunica imi povestea ca Sfantul Nicolae este cel mai cunoscut sfant din Ardeal. Acesta iubea copiii nespus si obisnuia sa faca multe cadouri prichindeilor, fara sa fie vazut.

Mai exista, oare, traditia cadourilor lasate in ghetute?

"La noi in familie, exista aceasta traditie dintotdeauna.
Mos Nicolae nu vine cu daruri doar pentru copii, ci si pentru noi. Chiar daca am fost sau nu am fost cuminti, fiecare merita cadouri. Poate anul acesta vor fi mai putine daruri, dar, in mod sigur, vor exista pentru toata familia.", spune Ana, o mamica de 28 de ani.

"La noi in familie, cred ca este un Mos Nicolae foarte bun si unul mai putin darnic. Anul trecut, de exemplu, am gasit in ghete daruri, dar si o nuielusa frumos aranjata. Oricum, au fost binevenite toate darurile.", afirma, foarte incantata, Bianca, o liceanca de 17 ani.

"In familia sotului meu nu exista aceasta traditie a lui Mos Nicolae.
Pentru mine, aceasta sarbatoare este foarte importanta si nu pot sa nu o serbez cu multe daruri. De cand ne-am casatorit, a adoptat si el aceasta traditie si spune ca ii place foarte mult. Abia asteapta si anul acesta sa isi aseze la usa ghetele, atent lustruite.", se destainuie Maria, o proaspata sotie de 25 de ani.

Daca ma intrebati pe mine... pur si simplu, ador acest obicei, pentru ca imi aminteste de copilarie, de momentele fericite pe care le petreceam alaturi de bunicii mei si de iernile grele in care stateam ore in sir la geam sau pitita dupa soba, astepand sa il vad, macar o data, pe Mos Nicolae.
Inca mi-au mai ramas in minte parfumul si emotiile acelor seri...

Mai este o noapte pana vine Mos Nicolae, iar tu nu ai reusit sa cumperi cadouri celor dragi sau nu esti hotarata pe care sa le alegi? Iti oferim noi cateva sugestii in articolul Cadouri pentru sarbatori.

Iata alte doua articole care te-ar mai putea interesa:

Mos Nicolae vine cu ornamente simple
Ce ii daruiesti micutului de Sfantul Nicolae

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • RoCSaNaRoXY pe 7 Dec 2008, 18:01
    Pe mine ma uitat :)

    Dar Mos Craciun siiigur nu am va uita!Este 1 an knd mos Nicolae ma uita :( Bn a venit mai devreme;))

    0
    0

  • Macovei Iulia-Elena pe 6 Dec 2008, 13:38
    Este superb

    Este foarte frumosa povestea ta Nicoleta si m-a impresionat foarte mlt. Eu cred ca n-asi putea sa scriu asa ca o poveste...:x :x :x :x

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod