S-a dat start concursului pentru bursele ICR 2009

4 Decembrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza
Pana pe data de 20 decembrie, poti aplica pentru bursele "Constantin Brancusi" si "George Enescu", oferite in 2009 de ICR si Cite Internationale des Arts. Durata burselor este de 3 luni si se adreseaza artistilor plastici si muzicienilor.

Vor fi acordate doua burse "Constantin Brancusi" (mai - iulie 2009,  noiembrie 2009 - ianuarie 2010) si doua burse "George Enescu", in perioadele februarie - aprilie 2009 si august - octombrie 2009.

Documente necesare pentru inscriere sunt:
- formularul de inscriere;
- CV;
- copie dupa diploma de licenta;
- un proiect de lucru, din care sa reiasa: justificarea experientei profesionale si a competentei in materie; un nivel artistic care sa permita aprofundarea dialogului cu artistii straini; relevanta Parisului pentru realizarea proiectului: maxim 2 pagini in care sa fie indicate locatii/muzee/sali de concerte propuse spre vizitare, ce se va studia acolo, ce activitati se vor depune.

- Pentru artisti - 10-20 de fotografii, cataloage (la plasticieni) in care sa se mentioneze data si dimensiunile reale ale lucrarilor;
- Pentru fotografi - 10-20 de fotografii 24/30 (in medie);
- Pentru video - 2 sau 3 DVD-uri sau CD-uri;
- Pentru muzicieni - una sau mai multe inregistrari pe casete audio sau CD
- Pentru compozitori - una sau mai multe partituri (nu se accepta documentatie in format electronic);
- un dosar de presa;
- perioada pentru care solicita bursa;
- 3 scrisori de recomandare.

Printre artistii care au beneficiat de aceste burse, pana in prezent, se numara: Suzana Fananariu, Iuliana Lucia Vilsan, Bogdan Pelmus,  Ana Banica, Anca Anghel Coller, Stela Lie (arte plastice), Liviu Danceanu, Mircea Tiberian, Andrei Tanasescu, Diana Rotaru, Nicolae Brindus, Laura Buruiana (muzica).

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod