Femeia – fabrica de copii

Cu actualul partener, Toney, a facut apoi trei baieti (acum in varsta de 14, 13 si 12 ani), doua fete (care au 10, respectiv 9 ani), apoi inca un baiat (8 ani) si o fata (7 ani).

Urmatorul copil al cuplului, un baietel, a murit la varsta de 18 luni, din cauza unui sindrom care nu permite creierului sa se dezvolte.

Dar Theresa a ramas apoi de mai multe ori gravida, a facut doua fete (acum au 3, respectiv 2 ani) si un baiat, care s-a nascut in martie 2008.

Primii patru copii au fost luati de autoritati dupa ce au implinit doi ani, dar urmatorii au fost luati la doar cateva zile dupa nastere.
Asistentii sociali au considerat ca viata le-ar fi fost pusa in pericol daca ar fi fost lasati alaturi de parintii naturali.

Pe ultimul l-a abandonat in maternitate


"Am nascut la ora 19 si la ora 24 mi s-a spus ca baietelul a fost dus la terapie intensiva, ca are niste probleme de sanatate. Am plecat atunci acasa, ca sa fiu consolata de familie. A doua zi pe seara m-am intors la spital cu mama lui Toney si mi s-a spus ca micutul nu se mai afla acolo, ca fusese luat de autoritati, pentru ca eu l-am abandonat", povesteste Theresa.


De atunci, in speranta ca vor putea pastra urmatorul copil, Theresa si Toney au urmat un curs pentru parinti, dar la sfarsitul acestuia nu invatasera nici macar ce ar trebui sa faca daca micutul se imbolnaveste. Oricum, au refuzat sa participe activ, pretinzand ca nu-si pot expune parerile si experientele in fata unor straini. Au solicitat statului un curs privat, pe care tot autoritarile sa-l suporte financiar, pentru a-i pregati sa fie parinti.  

"Suntem tratati de parca am fi criminali.
Stiu ca in trecut am fost violenti, am batut si asistentii sociali, dar acum ne-am mai domolit
", spune Theresa.
"Daca si acest copil imi va fi luat, voi face altul. Ne dorim cu disperare sa fim o familie. Nu vrem decat sa ni se dea o sansa. Daca nu ne descurcam nici cu acesta, voi fi prima care va chema asistentii sociali sa-l ia. Cred ca va fi bine insa, de data aceasta", afirma ea cu o mana pe burta, teatral, in fata reporterilor, in timp ce fumeaza cu pofta cu cealalta mana.

La fel de teatral, si tot fumand, Toney declara si el ca "iubeste" sa munceasca.
Dar de ce ar face-o, in conditiile in care statul nu-i lasa copiii, sa-i intretina?

Foto: The Sun
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • stelanegut pe 19 Oct 2009, 12:54
    prea tarziu

    daca de 13 ani face acest lucru si statul nu a facut nimic, inseamna ca lasa de dorit, or sa aiba jumatate de tara de handicapati, cand la randul lor copii se vor imnulti si cine stie daca vor mosteni nebunia mamei

    0
    0

  • Iulia pe 1 Aug 2009, 14:21
    nebunie

    Asta e nebuna...

    0
    0

  • alexandra pe 31 Iul 2009, 16:36
    realitati

    La noi, in Romania daca esti angajat sa fii asistent personal nu mai poti sa iti iei alta slujba, presupun ca si la ei e la fel...care e problema lor?...el probabil nu stie sa faca altceva sau chiar e ticnit, pana acum abandonam slujba de asistent si imi gaseam altceva...daca eram in stare sau vroiam...cred e ca e doar ticnit

    0
    0

  • Eugenia pe 31 Iul 2009, 10:22
    Sterilizare? Prea putin.

    Primesc de la stat 1300Euro/luna fara sa faca nimic si mai fac si in ciuda autoritatilor. Produc doar paguba pentru societate si inca una pe termen foarte lung. Copiii aia ce vina au? Se nasc cu diverse handicapuri si trebuie apoi sa se chinuie toata viata. Ar tb sa fie sacrificati nu sterilizati.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod