Bullying-ul în școli și pe internet, fenomen nociv care a scăpat de sub control



Hărțuitorii din școli se mută și pe Internet

Cyberbullying-ul se referă la hărțuirea prin telefon, prin email, sau în rețelele de socializare online, prin răspândirea de materiale compromițătoare, cum ar fi: fotografii reale sau trucate, filmulețele denigratoare realizate în școală sau în afara ei (mai ales cele de natură sexuală) sau crearea de conturi false care au ca scop umilirea copiilor care devin victime.

“Este important ca profesorii să înțeleagă acest tip de comportament, să nu-l confunde cu un conflict banal între elevi și să nu-l ignore.
Ei trebuie să înțeleagă că acești copii doresc atenție și putere și trebuie să-i îndrume către un psiholog. Copiii trebuie să învețe, în școli, cum să facă față situațiilor dificile, trebuie să învețe să-și transforme agresorii în prieteni, de exemplu să-i trateze cum își doresc ei să fie tratați. Dacă le răspund cu furie se transformă în victime. Dacă sunt învățați să nu reacționeze cu furie, vor câștiga “jocul puterii”, arătându-le respect agresorilor, iar aceștia vor raspunde în același mod.
Oamenii se poartă după principiul oglinzii, dacă se poartă frumos, comportamentul frumos va fi oglindit și vor raspunde în același mod”
, declară psihologul Iuliana Fűlaș.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Pompiliu Barbu pe 22 Feb 2016, 16:56
    Din descrerea fenomenului....

    ....am recunoscut fenomenul care de fapt a plecat de la comportamentul de acest fel a primului om in stat timp de 10 ani. Este exact acest comportament care a fost prelkuat si de copii!

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod