Activitati distractive pentru copii, de Paste

Fiecare ou trebuie impachetat in staniol - cu cat mai colorat, cu atat mai bine. Daca alegi folii mari de staniol, te vei scuti de o gramada de bataie de cap daca le tai initial in patratele mici, potrivite ca dimensiune pentru impachetatul individual... Dupa ce ai efectuat si aceasta operatiune, ai grija sa netezesti cat mai bine staniolul pe suprafata oului, pentru a crea o aderenta cat mai mare.

De-a v-ati ascunselea...

Daca vremea de afara este frumoasa, iar soarele este darnic cu razele sale, ia-i pe micuti intr-o "excursie" in gradina sau la padure si... declara "vanatoarea" inceputa! In prealabil, ascunde ouale prin tufisuri, dupa frunze sau dupa ghivecele cu flori.

Daca timpul este capricios, va puteti juca si in casa, desi farmecul nu mai este acelasi... Un detaliu foarte important: tine minte locurile in care ascunzi "comorile", deoarece, daca nu vor fi toate descoperite, te poti trezi peste cateva saptamani ca un biet ou de ciocolata pitit dupa pernuta decorativa de pe canapea s-a topit si ti-a stricat tesatura...


Folia de staniol in care invelesti ouale ii va face pe copii sa le repereze mai usor. Chiar si asa, nu le ascunde in locuri la care cei mici nu se gandesc, pentru ca se vor plictisi repede si tocmai acest lucru vrei sa eviti!

Nu le ascunde individual, ci mai degraba grupat si asigura-te ca le dai copiilor indicii in functie de care sa le caute.

Este bine ca un "cuib" de oua de ciocolata sa ii duca imediat spre un altul si astfel sa ii motiveze sa alerge cu entuziasm dupa ele.

Trimite-i pe copii afara, cu cosuletele lor, si vezi cine aduna cele mai multe oua - competitia si dorinta de a gasi cat mai multe dulciuri ii vor stimula in periplul lor prin gradina.

Castigatorul poate primi un premiu special - constand tot in bomboane si alte bunatati, bineinteles - dar, la sfarsitul jocului, ai grija sa imparti in mod egal intre copii ouale de ciocolata gasite. Astfel, toti copiii vor fi fericiti si nu va exista nici o urma de suparare intre ei.

2. Mozaic din coji de oua

O alta modalitate de a valorifica imaginatia prichindeilor o reprezinta confectionarea unui mozaic din coji de oua.

Este un mod extraordinar de a folosi ramasitele unei mese festive copioase, iar copiilor le va placea foarte mult sa sparga cojile de oua si sa creeze "opere de arta" cu ajutorul lor.

Materia prima de care ai nevoie este chiar la indemana, mai ales cu ocazia Pastelui:

coji de oua colorate;
carton;
creioane colorate si carioci;
lipici.

Pune-l pe cel mic sa deseneze pe o coala de desen ceva ce ii place foarte mult: o floare, un copac, un balon, o pisicuta, un ou de Paste etc. Alegeti impreuna coji de oua, in culorile pe care vrea sa le foloseasca pentru desenul sau.

Intinde apoi un strat suficient de gros de lipici peste suprafata desenata si lasa-l pe prichindel sa imprastie peste lipici bucatele din cojile de oua sfaramate, in functie de preferintele sale si de felul in care isi imagineaza ca ar trebui sa arate desenul sau.

Dupa ce "creatia" s-a uscat, lipeste sau capseaza coala de desen pe o bucata de carton mai mare si mai rezistenta decat ea, astfel incat sa ii creeze o margine sau o rama, si agata tabloul pe perete.
Micutul va fi foarte mandru sa vada ca toti invitatii ii admira simtul artistic!...

3. Masca de iepuras

Nu este un secret pentru nimeni faptul ca celor mici le place sa se costumeze. Pastele reprezinta o ocazie in plus pentru a face acest lucru nestingheriti. In plus, te vei distra impreuna cu ei, ajutandu-i sa isi realizeze cele mai dragalase masti de iepuras, pe care le vor purta cu mare dichis in fata familiei si a prietenilor!

Obiectele de care ai nevoie:

o farfurie de carton, de unica folosinta, de dimensiuni normale, preferabil de culoare roz sau alba;
carton roz;
fire de ata alba sau roz;
lipici.

Foloseste farfuria de carton pe post de... fata iepurasului - deseneaza ochii si nasucul si apoi taie cartonul in zonele respective. Din carton roz, taie urechile iepurasului si lipeste-le pe farfurie.

Firele de ata alba sau roz te vor ajuta sa "intregesti" animalutul, realizandu-i mustatile - fie ca le lipesti, fie ca le cosi pe farfurie (o operatiune mult mai dificila, pentru care ai nevoie de ceva atentie si indemanare...).



Pentru ca masca sa poate fi purtata de cel mic, coase sau prinde de fiecare parte laterala a farfuriei o bucata de ata/sfoara, suficient de lunga incat sa cuprinda capsorul prichindelului. De aici incolo, este treaba lui sa poarte cu mandrie masca prin toata casa!

Speram ca toate aceste mici joculete in care il poti antrena pe copilul tau sa iti faca placere si tie. Pana la urma, trebuie sa stim sa ne bucuram din plin de aceste zile minunate de Paste, o sarbatoare care aduna la un loc familia si toti prietenii dragi ai sufletului nostru.

Aminteste-ti de bucuria ta in zilele sfinte de sarbatoare, din vremea copilariei, si nu uita sa ii transmiti fetitei sau baietelului tau acelasi sentiment frumos care te-a calauzit si pe tine de-a lungul vietii: orice s-ar intampla, familia iti este alaturi la bine si la greu. Si, daca tot suntem impreuna, haideti sa ne simtim bine!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • myymyy pe 2 Apr 2010, 13:45
    am zis activitati,adica de decupa,lipit si colorat!!!

    ce am scris mai in sus

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod