Activitati distractive pentru copii

Daca unul dintre copiii tai are o "reputatie" de "imprastiat" si stii ca isi arunca jucariile peste tot in camera, uitand sa le mai puna la locul lor, poti spune ceva de genul, in clipa in care ai intrat in camera lui: "Cat timp iti ia sa aduni jucariile astea si sa le pui la locul lor? Pe locuri, fiti gata, start!". Sa nu te mire daca in curand cel mic isi va face curat in camera singur-singurel!...

Aceeasi lectie le poate fi "predata" prichindeilor si in legatura cu activitatile si nutritia sanatoase.
Daca micutul iti spune: "Mami, mi-e foame!", ii poti spune: "Ok, esti un copil in crestere, asa ca te poti duce la frigider, sa iti alegi o gustare sanatoasa. Pana te intorci, te cronometrez. Pe locuri, fiti gata, start!".

De regula, copilul isi va lua din frigider un iaurt (cu fructe, pentru ca micutilor le place foarte mult acest sortiment), un mar sau o portocala. In zilele speciale, in care copilul isi depaseste propriul record, poti face o exceptie, oferindu-i o gustare speciala - un mar si un sandvis cu unt de arahide ar fi minunat, pentru ca au atat proteinele necesare dezvoltarii muschilor, cat si vitaminele si fibrele din fruct, la fel de importante pentru organism.


Activitatile in aer liber, sursa unui somn odihnitor...

Daca nici activitatile in aer liber si joaca cu zapada nu il vor obosi pe micutul tau, atunci raman in pana de idei!... Este un anotimp minunat pentru copii, dar si pentru cei mari - avem zapada, avem sarbatori, avem vacanta, avem tot ceea ce ne-am putea dori pentru un sfarsit de an extraordinar!

Nu este cazul sa il tii pe cel mic "inchis" in casa. Aerul rece si proaspat il va ajuta sa isi oxigeneze organismul si putina miscare pe care o va face ii va garanta un somn linistit si odihnitor.



Ca in tot ceea ce inseamna lucrul cu copiii, si aici trebuie sa iti folosesti din plin imaginatia. Ca adulti, adesea tindem sa respingem ideea unei iesiri in frigul iernii, din cauza gerului si, de ce sa nu recunoastem, din cauza comoditatii. Dar bucuria copiilor este nepretuita daca faceti mici "excursii" impreuna, in parc. Iti vei aminti de copilarie si vei incepe sa creezi noi amintiri dragi...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod