Activitati distractive pentru copii

Iata o idee care, desi pare copilareasca la prima vedere, reprezinta un mod foarte bun de a motiva si stimula spiritul competitiv al micutului tau. Daca nu l-ai cronometrat niciodata in timp ce ducea la indeplinire una dintre sarcinile care ii sunt alocate in casa (spre exemplu, sa stearga masa, sa spele vasele sau sa duca gunoiul), poti incepe sa faci acest lucru chiar de acum!

Copiilor le place la nebunie sa fie cronometrati si sa stie ca se incadreaza intr-un anumit timp limita. Este o "victorie" personala, dar si un motiv de mandrie pentru parinti, care vad ca micutul isi da silinta sa termine o anumita sarcina cat mai bine intr-un timp record.



Ai grija insa! Exista si neplacutul revers al medaliei, in care prichindelul isi va dori atat de mult sa termine treaba mai repede, incat se va ocupa in mod superficial de acest lucru sau chiar va deveni subiectul unor accidente nedorite (spre exemplu, se poate rani in timp ce alearga spre usa, cu sacul de gunoi, sau poate sparge unele dintre vasele tale pretioase)...

Pentru a evita astfel de neplaceri, explica-i faptul ca nu concurati pentru nimic in mod special si ca este doar o modalitate de a va simti bine impreuna, facand in acelasi timp lucruri utile.



Mai mult decat atat, ofera-i o marja de timp mai mare decat i-ar trebui in mod obisnuit pentru astfel de sarcini: sa zicem ca, in loc de 10 minute pentru spalatul vaselor, ii acorzi 15 minute, pentru a fi sigura ca nu se va grabi inutil si nu va fi stresat de ideea ca nu termina sarcina la timp.

Pentru o astfel de activitate, nu ai nevoie decat de un ceas de mana, cu secundar. Cu o voce expresiva, spune-i: "In cat timp reusesti sa speli vasele astea? Pe locuri, fiti gata, start!". Sau: "In cat timp te intorci de la cutia de scrisori cu corespondenta? Pe locuri, fiti gata, start!".
Astfel de activitati functioneaza mai ales la copii de varste mici, care asteapta un singur semn de la tine, pentru a-si consuma energia!

Acest joc va da roade si in alte situatii, ceea ce il va ajuta pe baietelul sau fetita ta sa invete ce inseamna responsabilitatea si disciplina. Vor invata sa fie mai organizati si mai ordonati.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod