Conacul Archia – un tablou in marime naturala, intr-un sat langa Deva

Familia Szabo - Trei generaţii unite de acelaşi fir roşu si care au lucrat continuu pentru viaţă, care construiesc unii pentru ceilalţi si cauta involuntar frumosul ascuns. Respectă regula simplă a vieţii: fi prezent! Mereu în prima linie, mereu asumat! Iar când progresul întâlneşte culorile şi texturile generaţiilor trecute, viaţa se aşază frumos, simplu şi bun. Horia Sazbo, responsabil cu transformarea unei povesti in business, a acordat un interviu in exclusivitate pentru cititoarele eva.ro.

De la rădăcini la vârf. Conacul Archia e un tablou. Care este povestea din spatele acestui tablou?

Woooow, povestea noastra a inceput undeva prin anul 1994 cand tata a cumparat un fost CAP intr-un sat langa Deva numit Archia! Cam aceastea au fost cuvintele lui. In perioada aceea parintii mei incepeau primul lor business privat si anume o fabrica de confectii si aveau nevoie de acest teren ca sa gireze cu el la banca.

Din povestile lor stiu ca mama nici nu a vrut sa stie unde este acest teren!!! Cand a ajuns prima data la Archia a spus “Eu nu voi mai calca niciodata aici!”.

Totusi de-a lungul timpului s-au indragostit usor, usor de acest loc si in anul 1998 au construit o casa de vacanta, unde locuiesc eu acum! Ulterior am primit un cal, Larava, si acestuia i-am construit un grajd si un manej. Fiecare lucru de pe domeniul conacului a plecat de la un proiect mic si a iesit ceva mult mai mare decat se dorea initial. Asa a fost si cu grajdurile, au fost mult prea mari pentru 1 singur cal asa ca a trebuit sa luam mai multi. Dupa grajduri am construit Casa Gradinii, duplexul de pe domeniu si usor usor am ajuns in anul 2006 unde ne-a fost acceptat un proiect de finantare europeana si am inceput constructia conacului.
Pe data de 8 noiembrie 2008 am avut deschiderea oficiala si asa a inceput povestea noastra.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod