Pot câinii să mănânce smochine?

Poate te-ai întrebat dacă este în regulă să-i dai câinelui tău să guste smochine sau ce să faci dacă deodată observi că a furat câteva de pe masă.
În majoritatea cazurilor, dacă sunt consumate în doze mici, smochinele pot fi mâncate de câini fără probleme. Cu toate acestea, de fiecare dată când vor mânca mai multe smochine, efectele secundare pentru câini ar putea fi diareea, durerile abdominale, starea de vomă și ocazional pot apărea iritații, ulcerații sau inflamarea gurii și a limbii. Cele două enzime din componența smochinelor, ficina și ficusina, pot avea un efect puternic asupra stomacului câinilor.
Potrivit specialiștilor, este benefic pentru câini să consume smochine, dacă se exercită un control adecvat asupra cantității. Multe dintre motivele pentru care și oamenii adaugă smochine în meniul zilnic sunt valabile în cazul câinilor, de exemplu conținutul ridicat de fibre și o combinație utilă de minerale.

 
Beneficiile consumului de smochine pentru câini

În cazul câinilor cu un nivel scăzut de potasiu aceste fructe au un rol foarte important deoarece vor favoriza scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, dacă încerci să-ți ajuți cel mai bun prieten să slăbească, smochinele sunt un aliat de bază pentru că sunt consistente.
De obicei 1-2 smochine confiate sunt suficiente pentru a opri senzația de foame a unui câine.
Fibrele care se regăsesc în smochine sunt utile și pentru câinii care sunt expuși riscului de diabet, au fluctuații de greutate sau au probleme din cauza colonului slăbit.
Îi poți da smochine câinelui ca pe o recompensă când face ceva corect sau le poți tăia mărunt, adăugându-le în bol la masa lui obișnuită. Sunt dulci și aromate, așa că nu-ți va fi deloc greu să-l convingi să încerce acest aliment nou și sănătos!

 
Cum să incluzi smochinele în alimentația câinelui tău?

Poți lăsa câinele să mănânce atât varianta confiată cât și pe cea proaspătă, dar în cele mai multe regiuni smochinele confiate vor fi mai ușor de găsit și vor avea un preț mai accesibil. Medicii veterinari îți recomandă să limitezi consumul de smochine, oferindu-le câinelui de 1-2 ori pe săptămână pentru că dacă le va consuma prea des, digestia va fi accelerată și vor apărea probleme din cauza diareei.
Smochinele sunt o sursă foarte bună de fibre  și conțin vitamina B6, potasiu, mangan și cupru.
Sunt adesea valorificate drept aliment util pentru oameni, dar dacă se întâmplă ca în timp ce iei o gustare aromată câinele să fure o smochină de pe farfurie, fii atent la cum se simte după aceea.
Încă există dezbateri cu privire la utilitatea smochinelor în alimentația câinilor deoarece în unele cazuri pot apărea reacții nedorite. Dacă observi pete, iritații, o stare generală de disconfort sau că se scarpină des, câinele tău ar putea fi sensibil sau chiar alergic la smochine, caz în care trebuie să eviți să-i mai dai aceste fructe dulci. Deși smochinele provoacă destul de rar reacții alergice în rândul oamenilor, 30-40% dintre câini pot avea reacții negative.

 
Precauții de respectat dacă îi dai câinelui tău să mănânce smochine

Înainte de a adăuga smochinele în meniul câinelui tău este mai bine să le testezi în doze reduse, de exemplu doar o bucățică la început pentru a te asigura că nu apar reacții adverse. Chiar și un disconfort redus trebuie luat în considerare și este indicat să duci câinele la medicul veterinar în cazul în care observi simptome neobișnuite.
Dacă patrupedul are probleme digestive, stare de vomă, diaree sau orice alt tip de reacții alergice, oprește imediat consumul de smochine.
În general, smochinele nu reprezintă un pericol major pentru câini, atâta timp cât ești mereu atent la cantitatea consumată de cel mai bun prieten al tău. Nu trebuie să intri în panică dacă vezi că a luat una când erai atent la altceva, dar este esențial să urmărești cum reacționează la noul element din dieta zilnică.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod