Miting împotriva eutanasierii maidanezilor

Problema maidanezilor pare a fi departe de soluţionare şi redevine motiv de dispută."Stray-day", ziua internaţională a animalelor fără stăpân, a fost marcată ieri, 4 aprilie, în multe

Problema maidanezilor pare a fi departe de soluţionare şi redevine motiv de dispută."Stray-day", ziua internaţională a animalelor fără stăpân, a fost marcată ieri, 4 aprilie, în multe oraşe din ţară prin diverse acţiuni de stradă.

În Bucureşti, asociaţiile pentru protecţia animalelor s-au adunat în parcul Izvor cu pancarte cu "Stop Abandonului" sau "Stop Eutanasiei". Acţiunea a avut drept scop atragerea atenţiei asupra uneia dintre cele mai importante surse de câini fără stăpân, abandonul.

Mitingul împotriva eutanasierii continuă şi azi, 5 aprilie, în parcul Izvor, zi în care Comisia pentru Administraţie Publică din cadrul Camerei Deputaţilor votează între sterilizarea sau eutanasierea câinilor fără stăpân.

Soluţia propusă de asociaţiile care luptă pentru drepturile animalelor este sterilizarea câinilor şi apoi repunerea lor în teritoriu. De asemenea, obligarea stăpânilor care deţin animale de companie la înregistrarea şi sterilizezarea acestora, lucru care, potrivit acestora, ar duce la scăderea considerabilă a numărului câinilor abandondonaţi, dar şi a înmulţirii acestora.

Tu care crezi că este soluţia problemei câinilor fără stăpân? Sterilizarea sau eutanasierea?

Sursa foto: Asociaţia Cuţu-Cuţu


maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod