Vecinii noştri ne dau lecţii: Violenţa împotriva animalelor a devenit infracţiune şi în Bulgaria

Până la trei ani închisoare sau o amendă semnificativă sunt metodele prin care vor fi pedepsiţi bulgarii care ucid sau mutilează un animal. Această decizie a fost luată săptămâna trecută

Până la trei ani închisoare sau o amendă semnificativă sunt metodele prin care vor fi pedepsiţi bulgarii care ucid sau mutilează un animal. Această decizie a fost luată săptămâna trecută de Parlamentul bulgar, prin modificările la Codul Penal. De asemenea, sancţiunile pentru organizarea şi participarea la luptele cu animalele au crescut, iar persoanele ale căror animale rănesc sau ucid o altă persoană vor răspunde din punct de vedere legal.

Fundaţia pentru protecţia animalelor Vier Pfoten şi-a exprimat satisfacţie faţă de amendamentele adoptate.

"Decizia parlamentară adoptată astăzi reprezintă un pas mult aşteptat către valorile europene comune", declară Johanna Stadler, director general Vier Pfoten. "Bulgaria era singurul stat membru al UE în care cruzimea împotriva animalelor nu era considerată o infracţiune, deşi societatea bulgară nu avea, în mod clar, nicio toleranţă faţă de un astfel de comportament. Suntem încântaţi că această situaţie s-a schimbat, în principal datorită ţintei comune a politicilor instituţiilor bulgare".

Modificările Codului Penal au fost adoptate în urma numeroaselor proteste cât şi a cazurilor de violenţă atât din Bulgaria cât şi din afara ţării.

În timp ce la vecinii noştri bulgari sunt adoptate astfel de măsuri, la noi situaţia e total diferită.

Nopţile trecute mai mulţi maidanezi din Deva au fost ucişi prin împuşcare. Martorii oculari povestesc cum au fost executaţi din mers, din maşini de teren. În ciuda faptelor menite să oripileze, primarul Miricia Muntean i-a felicitat pe făptaşi. Află mai multe detalii aici.

Ce pedeapsă crezi că merită cei care au împuşcat câinii din Deva?

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod