Chinese Crested Dog, un catelus vioi

Primele informatii despre Chinese Crested Dog dateaza din jurul anului 1500 i.Hr. De atunci, aceste exemplare au suferit numeroase transformari si, printr-o ciudatenie...

Primele informatii despre Chinese Crested Dog dateaza din jurul anului 1500 i.Hr. De atunci, aceste exemplare au suferit numeroase transformari si, printr-o ciudatenie a lumii canine, au devenit animale de companie foarte indragite. Astazi, sunt printre cei mai jucausi, inteligenti si vioi caini de companie de talie mica.

Doua varietati, aceiasi parinti

Rasa prezinta doua varietati, care se nasc din aceiasi parinti, cu conditia sa se respecte regula imperecherii dintre un exemplar fara par si unul cu par.

Cel dintai are pielea calda la atingere, moale si fara miros, iar al doilea, blana fina, lunga si eterata.

Ambele varietati au nevoie de toaletare, pentru ca sunt predispuse afectiunilor de natura dermatologica. De aceea este nevoie de o spalare atenta si de o ingrijire regulata a pielii, pentru ca aceasta sa se pastreze moale si fina. Si, pentru ca razele solare ii pot provoca unui exemplar de Chinese Crested Dog arsuri, se recomanda o protejare zilnica, de preferat cu o crema-ecran solar.

De altfel, si varietatea cu par are nevoie de o ingrijire foarte atenta.
Blana trebuie descurcata in fiecare zi, pentru a i se pastra lungimea si volumul.

In ceea ce priveste comportamentul, putem spune ca ambele varietati sunt mai rezervate fata de straini, dar niciodata tematoare. Oricum, daca sunteti interesati de aceasta rasa, va recomandam sa va procurati exemplarele dintr-o canisa cunoscuta, pentru a fi siguri ca puii au fost socializati inainte de a fi instrainati.

Daca au fost crescuti intr-un loc neprimitor si nu au fost motivati in nici un fel, puii pot deveni nelinistiti, galagiosi, uneori de-a dreptul agresivi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod