Adopta si tu un animal de companie!

Langa mine sta Ochi de Bere si toarrrce! M-am hotarat sa scriu acest articol cu gandul la pisica mea "de imprumut" - de fapt, stapanii sunt prieteni de-ai mei.
Langa mine sta Ochi de Bere si toarrrce! M-am hotarat sa scriu acest articol cu gandul la pisica mea "de imprumut" - de fapt, stapanii sunt prieteni de-ai mei. Este un motan de trei ani, adus de prin Buzau, de undeva, jucaus nevoie mare si cu niste ochi mari, maronii... care m-au inspirat sa ii pun numele "Ochi de Bere"! Dependent de afectiune, ca mai toate pisicile, foarte mofturos la mancare, ii place sa stea in chiuveta si este alintat de toata lumea.

Acasa, in Piatra Neamt, am si eu o pisica, a mea. O cheama Mara, am "adoptat-o" acum aproximativ patru ani, de pe strazile din Bucuresti, si am calatorit cu ea peste 300 km pentru a o duce la aer curat, la poalele Pietricicai.
Nu era primul animalut adus parintilor mei, am mai avut doi motanei, un papagal, un catelus, doi pui de gaina... toti, in acelasi timp, intr-un apartament. Acum e doar Mara, dar foarte fericita si iubita...

De fiecare data cand vad un animalut pe strada, am tendinta sa il iau acasa. Daca as avea posibilitatea, as face un adapost pentru astfel de animale, in care sa se simta iubite, sa nu le lipseasca nimic, de unde pot fi adoptate de familii dornice sa aiba un prieten loial.

Strazile din Bucuresti, si nu numai, sunt pline de animale fara stapani. Oare am devenit cu totii ignoranti si nepasatori atunci cand vine vorba despre aceste suflete abandonate? Ce ar fi sa adopti si tu un sufletel? Este stiut si verificat faptul ca animalele iti ofera dragoste neconditionata, te ajuta sa scapi de depresie, te invata sa devii mai responsabila, iar daca ai un copil timid, animalul de companie il poate face mai sociabil si mai increzator in sine, pentru ca relatia dintre cei doi influenteaza pozitiv dezvoltarea emotionala a copilului tau.


Daca esti din Bucuresti, afla de la Oana Iacob, voluntar la Asociatia de Protectia Animalelor Robi, cum poti adopta un animal de companie.

Iata ce ne povesteste Oana Iacob despre Targul de adoptii de la Obor: "Am gandit acest eveniment ca pe o solutie ideala de a ajuta prea multele animalute abandonate, care nu isi mai gasesc locul nici pe strazi, nici in adaposturi. Zilnic, primim cereri de ajutor in sensul preluarii de animale gasite pe strazi, de la oameni care vor sa le ajute, dar nu stiu sau nu au cum sa o faca.

Asociatia Robi nu are un adapost si chiar daca ar avea, tot ne-ar fi imposibil sa ajutam toate animalele pentru care ni se solicita ajutorul.
Din aceste motive, am gasit solutia ingrijirii animalutelor de catre protectorii lor, in locatiile in care acestea au fost abandonate si, dupa vaccinare, le prezentam in cadrul campaniei de la Obor. Multe dintre aceste animalute sunt deparazitate, vaccinate pe cheltuiala si primesc un carnet de sanatate cu ajutorul Asociatiei Robi.

Desi prima editie a acestei campanii s-a desfasurat pe o perioada relativ scurta (septembrie-octombrie 2007), fiind suspendata din cauza conditiilor meteo, am reusit, in doar opt saptamani, sa dam spre adoptie peste 100 de animale (caini si pisici).

Incepand cu 1 martie 2008, campania a fost reluata, iar pana in prezent am reusit sa gasim camine stabile pentru peste 300 de animale.".
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vio pe 28 Feb 2010, 18:53
    ajutati animalele

    este nemaipomenit sa ai si sa ingrijesti un animalut eu locuesc intr-o camera si am doua pisici stau tot timpul in casa ies doar la geam dar sunt fericite si ele si eu ca le am oricine ar putea ingriji o pisica sau un catel dar pentru asta trebuie sa ai si suflet si cum nu oricine nu are asa ceva!

    0
    0

  • nasata pe 14 Feb 2010, 00:22
    Frumoasa Petita are nevoie de o familie

    Pe frumoasa Petita am salvat-o din gerurile iernii. Dormea pe zapada sub o masina.Desi o hraneam nu am mai putut sa o las sa doarma acolo si o gazduiesc la mine in apartament alaturi de ceilalti 2 caini pe care ii mai am, din care Papi cu 3 picioare.Petita nu este din cartier, nu stiu cine a parasit-o, este metis de ciobanesc, cred ca 6-7 luni , foarte jucausa , recunoscatoare si iubitoare.As dori pe cineva deosebit pentru ea pentru ca merita, e o catelusa deosebita, este deparazitata si pana apare cineva va fi si castrata. Inca nu am dus-o la castrat din cauza vremii si am dorit sa isi revina putin. noi locuim in Cernavoda, dar daca cineva din tara o doreste pe frumoasa Petita ne deplasam catrepersoana respectiva.Pentru mine e cam greu sa ma descurc cu 3 caini in apartament plus cele 3 pisici de aceea desi o iubesc foarte mult i doresc sa aiba parte de o familie fericita.ma puteti contacta la tel 0722265358 sau email natasa_teodoru2yahoo.com

    0
    0

  • Ina Nicolae pe 2 Mar 2009, 22:26
    Adopt pisicuta,Bucuresti,3/3/09

    Doresc sa adopt o pisicuta, tigrata intre 2 saptamani si 2 luni de la Asociatia Robi

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod