Adopta si tu un animal de companie!


Daca iti doresti un animalut, prezinta-te sambata, intre orele 12.00-18.00, la Targul de Adoptii de la Obor (targul are loc doar daca vremea permite), unde exista voluntari care iti vor oferi pliante si iti vor explica avantajele sterilizarii si nu numai.

Vei avea posibilitatea sa discuti despre ce animal ai vrea sa adopti, vei completa un mic chestionar - daca ai mai avut vreun animal de companie, crezi ca stii sa aiba grija de el pentru ca "este ca si cum am da un copil spre adoptie si trebuie sa ne asiguram ca ajunge pe maini bune", ne spune Oana Iacob.
Si are perfecta dreptate: animalutul nu poate fi dat spre adoptie unei persoane iresponsabile, care isi doreste compania lui pentru cateva zile, iar apoi sa il arunce din nou in strada.
 
"Daca persoana nu prea stie ce vrea, trebuie intrebata daca sta la curte sau apartament, cu cine mai locuieste, daca se intretine singura (are mijloacele sa intretina singura animalul, daca mai are cineva grija de animal cand pleaca in concediu etc.). I se vor pune mai multe intrebari, ca o evaluare a persoanei respective, pentru a ne da seama daca este in stare sa aiba grija de animalut.

Adoptia se finalizeaza prin semnarea unui contract.
Prin acest contract, viitorul adoptator are posibilitatea de a returna cainele/pisica in cazul in care isi da seama ca nu facut o alegere buna. Prin aceasta clauza, incercam sa prevenim abandonul", mai declara Oana Iacob, voluntar Asociatia de Protectia Animalelor Robi.

Opreste-te! Nu mai trece nepasatoare peste un animal al strazii! Si tu poti ajuta! Vrei sa devii volutar? Poti trimite un mail la adresa robi_mydog@yahoo.com cu textul "Vreau sa devin voluntar". Nu esti obligata sa faci nimic special, nu iti impune nimeni nimic: poti fi prezenta sambata la Targul de Adoptii de la Obor, unde vei avea grija de animalute, vei oferi detalii celor interesati de adoptii si poti veni cu propuneri de a ajuta animalele abandonate.


Daca vrei, poti dona diferite materiale (medicamante, zgarzi, paturici etc.) si mancare pentru animalele gasite pe strazi.  Si cazarea temporara a acestor animale este binevenita. Daca ai gasit pe strada un animalut lovit sau intr-o stare de sanatate precara, il poti gazdui pana se face bine si poate fi dat spre adoptie.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vio pe 28 Feb 2010, 18:53
    ajutati animalele

    este nemaipomenit sa ai si sa ingrijesti un animalut eu locuesc intr-o camera si am doua pisici stau tot timpul in casa ies doar la geam dar sunt fericite si ele si eu ca le am oricine ar putea ingriji o pisica sau un catel dar pentru asta trebuie sa ai si suflet si cum nu oricine nu are asa ceva!

    0
    0

  • nasata pe 14 Feb 2010, 00:22
    Frumoasa Petita are nevoie de o familie

    Pe frumoasa Petita am salvat-o din gerurile iernii. Dormea pe zapada sub o masina.Desi o hraneam nu am mai putut sa o las sa doarma acolo si o gazduiesc la mine in apartament alaturi de ceilalti 2 caini pe care ii mai am, din care Papi cu 3 picioare.Petita nu este din cartier, nu stiu cine a parasit-o, este metis de ciobanesc, cred ca 6-7 luni , foarte jucausa , recunoscatoare si iubitoare.As dori pe cineva deosebit pentru ea pentru ca merita, e o catelusa deosebita, este deparazitata si pana apare cineva va fi si castrata. Inca nu am dus-o la castrat din cauza vremii si am dorit sa isi revina putin. noi locuim in Cernavoda, dar daca cineva din tara o doreste pe frumoasa Petita ne deplasam catrepersoana respectiva.Pentru mine e cam greu sa ma descurc cu 3 caini in apartament plus cele 3 pisici de aceea desi o iubesc foarte mult i doresc sa aiba parte de o familie fericita.ma puteti contacta la tel 0722265358 sau email natasa_teodoru2yahoo.com

    0
    0

  • Ina Nicolae pe 2 Mar 2009, 22:26
    Adopt pisicuta,Bucuresti,3/3/09

    Doresc sa adopt o pisicuta, tigrata intre 2 saptamani si 2 luni de la Asociatia Robi

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod