30 de imagini cu pisicuţe din rasa Sphynx care îţi vor schimba percepţia despre ele

Oamenii iubesc pisicile pentru că sunt mici şi pufoase, dar ce se ascunde sub acea blană?
Această galerie de pisicuţe din rasa Sphynx fără păr dovedesc că ele pot fi la fel de drăguţe chiar şi fără o haină de lux.

Rasa Sphynx, în ciuda lipsei unei haine de iarnă, provine din nordul Canadei. La mijlocul anilor '60, o pisică din Ontario a dat naștere unui pisoi fără păr, ca urmare a unei mutații genetice naturale. Această anomalie s-a repetat la mijlocul anilor 1970 în Toronto şi Minnesota. Printr-o reproducere atentă, pisica Sphynx a evoluat în animalul unic pe care îl vedem astăzi.
Aceste pisici au o varietate largă de culori şi înfăţişări şi, cel mai important, nu sunt atât de lipsite de păr precum par. Dacă te uiţi de aproape, vei vedea că sunt acoperite cu un strat subţire de puf.

Concepţiile greşite, cum ar fi că nu au păr pot duce la cumpărarea acestei rase fără să se ştie cât de multă atenţie şi întreţinere pot cere. Viitorii lor stăpâni trebuie să fie pregătiţi să le spele o dată pe săptămână şi să le şteargă corpul regulat cu o cârpă, deoarece pielea lor atrage particulele de praf, polen, murdărie, dar şi pentru eliminarea pielii moarte.
Fără o haină protectoare, ele sunt, de asemenea, predispuse la arsuri solare, le poate fi prea cald sau prea frig.

Iată 30 de imagini cu pisicuţe din rasa Sphynx care îţi vor schimba percepţia despre ele!

Foto: boredpanda
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod