6 semne că sunteţi tot mai aproape de divorţ

La fel ca oricare altă relaţie, dacă mariajul rău nu primeşte timpul şi atenţia necesare, el se va deteriora.
Cuplurile au tendinţa de a intra într-o căsătorie cu aşteptări mari, lucru care provoacă răni şi nevoi nesatisfăcute. Aşteptările nerostite că partenerul tău te va iubi în cele din urmă aşa cum îţi doreşti este adesea un drum sigur spre eşec. Apatia şi dispreţul sunt semne de avertizare a divorţului şi, de asemenea, steaguri roşii că mariajul are nevoie de atenţie din partea voastră. Lucrul numărul unu care prezice divorţul este evitarea conflictelor. Dacă tu şi partenerul tău evitaţi conflictul şi nu aveţi abilităţile necesare pentru a-l rezolva, atunci căsătoria voastră poate fi în pericol.


Dr. John Gottman este un terapeut pe probleme de familie care a efectuat studii pe durata a 40 de ani pentru a determina semnalele care prevestesc un divorţ.

Care sunt semnele că sunteţi tot mai aproape de divorţ?


1. Terminaţi orice conversaţie cu o ceartă

Sarcasmul, acuzaţiile, criticile sau comentariile deranjante sunt foarte periculoase pentru o căsnicie. Iniţierea unei conversaţii dure va duce probabil la o ceartă aprinsă fără nicio rezolvare.

2. În comunicarea voastră sunt prezente aceste 4 situaţii

Dispreţul, critica, defensiva şi blocajul/interzicerea sunt cele patru caracteristici care, dacă sunt prezente în comunicarea cu partenerul de viaţă, duc la o creştere drastică a probabilităţii de divorţ.

3.
Vă încărcaţi unul pe celălalt cu negativitate


Acest lucru determină un blocaj emoţional şi detaşarea de relaţia respectivă. Dacă tu sau partenerul tău vă trataţi cu dispreţ şi critici, celălalt va fi şocat, lucru care duce la pierderea dorinţei de angajament şi chiar la ură.

4. Apar reacţii fiziologice ca rezultat al conflictelor

Când unul sau ambii parteneri sunt copleşiţi, rezultă modificări în organism. Creşterea ritmului cardiac, secreţiei de adrenalină şi a tensiunii arteriale sunt răspunsuri fiziologice care exclud capacitatea de a rezolva în mod eficient conflictul.
Ca urmare, apare dorinţa de luptă sau de renunţare.

5. Aţi încercat de mai multe ori să rezolvaţi problemele

Dacă conflictul nu este rezolvat sau este paralizat de un partener, probabilitatea divorţului creşte. Rezolvarea conflictelor este imperativă pentru menţinerea unei relaţii sănătoase. Blocajul este lipsa de voinţă de a te angaja în conversaţie şi de a încerca să găseşti soluţii.

6. Lăsaţi conflictele să vă şteargă amintirile frumoase

Cuplurile care se blochează când relaţia lor este într-un moment de cumpănă ajung să rescrie istoria care este adesea distorsionată.
Această perspectivă negativă extremă influenţează percepţia prezentă şi viitoare a relaţiei şi promovează divorţul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod