Teme decorative pentru Craciun

Poti face cadouri extrem de interesante avand drept simbol ursuletul - ursuleti din plus, extrem de pufosi, un cadou ideal pentru copii, seturi de ceai, palarioare in forma de ursulet sau avand macar urechile "specifice", hainute cu astfel de imprimeuri, manusi, cosuri pentru picnic sau mobila miniaturala.

Ornamentele naturale, la mare cautare!

Imaginatia nu are limita, astfel incat s-au "inventat" ornamentele naturale, realizate manual. Bineinteles, poti gasi tot felul de lucrusoare de acest tip, de la cosulete din rachita impletita, pana la aranjamente cu conuri de brad, ghirlande sau buchete de frunze, pana la casute pentru pasari, din lemn sau din crengute, cosulete de acelasi tip, fundite din rafie si nelipsitele coronite din crengute de brad.


Design cu specific de... padure!

Mai bine de atat nu se poate! Daca, din diferite motive, nu iti permiti sa pleci din oras in timpul vacantei de iarna, sa dai o fuga pana la munte sau pana la tara, unde, in copilarie, te jucai in padure, poti recrea acest mediu chiar la tine acasa.

Este suficient de simplu, daca tii cont de aceste sugestii, ca elemente de decor: conuri de brad, ghinde, frunze de stejar, manunchiuri de frunze, zapada artificiala, scaunele din rachita, semne rustice, stelute din lemn, figurine in forma de elan sau cerb.

Muzica, o tema inedita pentru Craciun!

Din hartie de caiet pentru muzica poti confectiona mici fundite sau accesorii foarte interesante pentru impodobirea bradului tau.

Ornamentele in forma de note sau de instrumente muzicale vor reprezenta un detaliu inedit!

Jucariile, o placere atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari...

Iata o sugestie la care, poate, nu te-ai gandit - in loc de globuri (sau in plus fata de globuri, cum preferi...), poti atarna de crengile bradului mici jucarii din plus sau din plastic, suporturi de chei in forma de jucarii, papusi, fundite colorate si elemente de mobilier pentru papusi.

Culoarea rosie, preferata Craciunului...

Poti folosi orice nuanta de rosu, de la visiniu inchis pana la rosu aprins! Din acest punct de vedere, imaginatia ta este libera sa aleaga si sa faca toate combinatiile pe care le doreste! Ce elemente de decor poti avea in vedere? Limita este...
cerul!

Margele, ornamente, lumanari, fundite, panglici, ghirlande (in combinatie cu verde sau auriu, obtii maximum de stralucire posibil...), flori (chiar si garoafele rosii - adesea flori trecute "in umbra" - pot fi o alegere minunata, in special daca le amplasezi in vase pline cu apa sau in combinatie cu crengute de brad).

Figurinele in forma de ingeri ne vorbesc despre Sarbatoarea Sfanta...

Daca ti-ai dorit dintotdeauna sa petreci un Craciun mistic, integrandu-te perfect in atmosfera acestei Sfinte Sarbatori, atunci iti poti alege, ca tematica, figurinele cu ingerasi. Alte elemente de decor care vor completa aceasta atmosfera sunt florile albe din matase, funditele din dantela, panglicile stralucitoare, tesaturile din tul, ghirlandele si harpele.

Ca si material, poti folosi obiectele din portelan, aurii sau argintii, pentru o senzatie de diafan si pretiozitate. Foloseste pe post de "carlig" de agatat in brad ghirlande, panglici sau chiar fire de flori.

Un articol de Alina Bleaja

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod