Sos de merișoare cu rom și portocale, ingredientul secret pentru mese delicioase de iarnă

Cauți ceva care să scoată din anonimat rețetele de iarnă?
Oricat de delicioase ar fi tocanitele calde cu legume, uneori vrei sa te rasfeti cu ceva mai special. Ce ai spune despre un sos de merisoare aromat, cu portocale si rom, numai bun pentru sezonul festiv?

Acesta poate fi folosit atat ca sos pentru feluri principale, cat si ca topping pentru deserturi sau gustari. Se prepara repede, din doar cateva ingrediente, si il poti pastra o saptamana in frigider!

Reteta de sos de merisoare cu portocale si rom


Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:


  •     300 g merisoare proaspete sau congelate
  •     1 lingurita de coaja de portocala bio
  •     60 ml suc de portocale proaspat stors
  •     1 lingura rom (sau esenta de rom, pentru varianta fara alcool)
  •     80 ml sirop de artar

Cum se prepara acest sos de merisoare?


Pentru aceasta reteta, poti folosi merisoare proaspete, insa atunci cand ele nu sunt in sezon, este in regula sa folosesti si fructe congelate. Acestea sunt recoltate si inghetate la momentul perfect, astfel ca isi pastreaza nutrientii intacti.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod